Selgus, millised füüsikaõpetajad saavad endale tuleval aastal 13. kuupalga

PM Haridusportaal
Copy
Programmi avaüritus Energia avastuskeskuses. Fotol Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.
Programmi avaüritus Energia avastuskeskuses. Fotol Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter. Foto: Erakogu

Eesti Füüsika Selts on koostöös oma partneritega välja valinud kümme osalejat füüsikaõpetajatele suunatud programmi «Lae end». Nemad hakkavad uuel õppeaastal koos mõjukate haridusentusiastidega looma põnevaid õppematerjale, mida saavad kasutada kõik Eesti koolid.

«Programmile saadetud videoid vaadates joonistus välja kaks tõdemust. Esiteks see, et Eesti koolides füüsikat õpetavad õpetajad teevad oma tööd hingega ja entusiastlikult. Teiseks see, et arvatavasti ei ole olemas kaht ühesugust füüsikaõpetajat,» ütles Kaido Reivelt Eesti Füüsika Seltsist. «Sestap oli päris keeruline välja valida programmi pääsevat kümmet füüsikaõpetajat. Eriti arvestades, et me ei otsinud parimaid õpetajaid, vaid neid, kellest programmile võiks kõige rohkem abi olla. Loodetavasti tekib meil hea koostöö, millest hiljem saavad osa nii õpilased kui ka kogu füüsikaõpetajate kogukond Eestis.»

Programmi kandideerimiseks oli vajalik, et kolleeg, õpilane, vilistlane või keegi teine märkaks särtsakat õpetajat ja esitaks ta programmi osalema. 47 nomineeritud õpetajat saatsid seejärel ennast tutvustava lühivideo. Video saatnud õpetajate seast valis programmi kümme sobivaimat välja žürii, kuhu kuulusid Eesti Energia, Eesti Füüsika Seltsi, haridus- ja teadusministeeriumi, Metroserdi, Videoõpsi esindajad ja «Rakett 69» võitja.

Kümme välja valitud õpetajat osalevad augustis kahepäevasel koolitusel Tallinnas ja ühepäevastel koolitustel oktoobris Tartus ja detsembris Tallinnas. Korraldusega seotud kulud katavad programmi ellukutsujad.

Koolitus keskendub praktilistele tegevustele füüsika õpetamisel põhikoolis ja persoonibrändi loomisele. Programmi viivad läbi Eesti Füüsika Seltsi, Praktikali, Videoõpsi ja Eesti Energia esindajad. Samuti on oodata külalisesinejaid.

Programmi lõppedes saavad kõik programmi valitud õpetajad rahalise brutopreemia 1653 eurot.

Haridusprogrammis «Lae end» valmivad Praktikali õppevahendid jõuavad koolidesse algava õppeaasta jooksul, et pakkuda katsetamisrõõmu nii õpetajatele kui ka õpilastele.

Programmis osalevad järgmised õpetajad:

  • Annika Kumar Mäetaguse põhikoolist
  • Marko Häelm Tallinna Südalinna koolist
  • Laura Herm Rakvere reaalgümnaasiumist
  • Robert Reesaar Tartu Forseliuse koolist
  • Kaija Seepter Järveküla koolist
  • Daniel Kaasik Tallinna reaalkoolist
  • Ermo Soobik Keila koolist
  • Ruth Rumask Nissi põhikoolist
  • Reivo Maasik Tallinna reaalkoolist
  • Oleg Shvaikovsky Püha Johannese koolist
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles