Liina Kersna: õpetajad on koroonakriisis andnud ühiskonnale lootust (1)

BNS
Copy
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna Foto: Remo Tõnismäe

Teisipäevase õpetajate päeva puhul haridustöötajate poole pöördunud haridus- ja teadusminister Liina Kersna tunnustas pedagooge nende töö eest koroonakriisis, märkides, et just õpetajad on andnud ühiskonnale lootust.

Kersna sõnul tähistatakse õpetajate päeva UNESCO egiidi all alates 1994. aastast ja igal aastal on selleks päevaks valitud mõni fookusteema. Sel aastal on see «Õpetajad hariduse koroonakriisist taastumise keskmes».

«Ja tõesti - kriis on selgelt ühiskonnas tõstnud esile õpetaja rolli - õpetaja kui kiire kohaneja ja esiõppija, õpetaja kui meeskonnaliige, õpetaja kui sõber ja toetaja. Õpetaja kui vastutustundlik kodanik, kes näeb ühiskonda tervikuna, mitte vaid oma vabadusi ja õigusi. Õpetaja kui eeskuju,» märkis minister.

«Viimase pooleteise aasta jooksul olete pidanud väga kiiresti uute oludega kohanema. Katsetama järjest ja järjest uusi toimimisviise olles oma kannatlikkuse, loovuse ja lahendustele orienteeritusega eeskujuks nii õpilastele kui ka nende peredele. Loonud segaduses selgust ning andnud lootust - me saame hakkama!» rõhutas Kersna.

Tema sõnul on kõike korraga varasemast rohkem: õppijate toetamist, suhtlust vanematega, digitehnoloogiat, koostööd kolleegidega. «Te olete selle kõigega suurepäraselt toime tulnud – nagu meie õppijad on maailma tippklassist, on ka teie toimetulek koroonaajal olnud maailma parim!» ütles Kersna.

Tema sõnul on OECD haridusjuht Andreas Schleicher kinnitanud, et Eesti on üks edulugudest, sest Eestil on suurepärane õpetajate vägi. «Taas on Eesti õpetajate töö teistele eeskujuks! Aitäh, et teete oma tööd suure pühendumusega! Aitäh, et te märkate, toetate, inspireerite. Aitäh, et te usute oma õpilastesse. Teie usul on tohutu jõud. Jõud muuta maailma paremaks paigaks,» ütles Kersna.

«Täna aga tuleb kindlasti korra hinge tõmmata. Kuulata vaikust enda sees ja märgata, kuidas te ise end tunnete? Mis teile rõõmu valmistab? Lubage endale olla enesega rahul. Täie õigusega. Te olete andnud endast parima. Ka keerulisel ajal. Ja te olete meile eeskujuks. Aitäh teile, head õpetajad, et olete eeskujuks. Ja ilusat õpetajate päeva,» lõpetas haridus- ja teadusminister.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles