Saada vihje

Peakokad tutvustavad koolides koka ametit

Copy
Ka tippkokk Joel Ostrat läheb kooli kokkama.
Ka tippkokk Joel Ostrat läheb kooli kokkama. Foto: Sille Annuk

Peakokad külastavad reedel koolisööklaid, kus pakuvad presidendi vastuvõtu menüü järgi valmistatud suupisteid ning tutvustavad koka ametit.

Külastuse eesmärk on tutvustada koka elukutset ning siduda see Eesti toidu loo, maitsete ning traditsioonide tundmaõppimisega. Kokad jagavad esivanemate toidupärandit ja toovad 24. veebruari glamuuri noortele.

Projekti on kaasatud 70 Eesti koolisööklat üle Eesti ning neis kõikides pakutakse ühe ja sama retsepti järgi tehtud suupisteid. Sama retsepti järgi on tehtud suupisteid ka presidendi vastuvõtule. Kokad valmistavad kilu võileibu ja kilutrühvleid, kamakreem ja kamakommi.

Esinduskokkadeks on valitud kokad, kes on ka osalenud 24 veebruari vastuvõtu toitlustustiimis

Tartu Erakoolis on Joel Ostrat ja Auli Vilep, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis Rudolf Visnapuu ja Mariliis Tammann, Tallinna Lasnamäe gümnaasiumis Kristjan Gold ja Inga Paenurm, Läänemere gümnaaisumis Maksim Ivanuskin, Lasnamäe Vene lütseumis Indrek Liiv ja Kristjan Põder, Tartu Nõo koolis Taigo Lepik ja Anneli Riistan, Narva Eesti koolis Juhan Heinsalu.

Tagasi üles