Maaülikool pakub tasuta matemaatika riigieksami ettevalmistuskursust

Copy
Matemaatikaülesannete lahendamine.
Matemaatikaülesannete lahendamine. Foto: Maaülikool

Maaülikool pakub kõigile huvilistele võimalust osaleda tasuta matemaatika riigieksami ettevalmistuskursusel.

Kursus toimub 6. novembrist kuni 9. aprillini ning on täies ulatuses veebipõhine. Kursusele registreerumine on avatud 4. novembrini.

Kursuse lektor Annika Paltsepp rõhutas, kui tähtis on noorte ettevalmistus reaalainetes, et kasvatada tulevikus inseneride ja tehnikavaldkonna spetsialistide järelkasvu. «Matemaatika on inseneeria alustala ja selleks, et noored saaksid tunda end kindlalt nii riigieksamil kui ka edasistes õpingutes, peame toetama nende arengut juba enne ülikooli astumist. Meie eesmärk on inspireerida noori valima reaalainetega seotud karjäärivaldkondi,» selgitas Paltsepp.

Eesti Maaülikool on sarnast kursust korraldanud juba aastaid, kuid esmakordselt on see sihtrühmale tasuta. «Huvi matemaatika riigieksami ettevalmistuskursuse vastu on olnud märkimisväärne ning esimesed kohad täitusid loetud tundidega. Seega otsustasime suurendada kursuse piirarvu ning oleme valmis vastu võtma oluliselt rohkem huvilisi, kui algselt planeeritud,» sõnas Eesti Maaülikooli avatud ülikooli peaspetsialist Eva Elken.

Kokku on kursuse maht 78 akadeemilist tundi, millest 15 tundi on iseseisva töö jaoks. Õppetöö hakkab toimuma Zoomi keskkonnas kolmapäeviti kell 17-19.15. Kursuse lõpus sooritatakse arvestustöö, mis toimub auditoorselt Tartus Eesti Maaülikoolis.

Kui kursusel osalejal on soov asuda õppima mõnele Eesti Maaülikooli õppekavale, saab kursuse lõpus positiivselt ehk vähemalt 20 punktile sooritatud tööd arvestada vastuvõtukatsena. Need, kes saavad lõputöös vähemalt 51 punkti, saavad Eesti Maaülikooli õppima tulles arvestada ettevalmistuskursuse vabaainena.

Kursuse lektor Annika Paltsepp on Eesti Maaülikooli metsanduse ja inseneeria instituudi energiakasutuse õppetooli matemaatika lektor, kes pälvis 2019. aastal Eesti Maaülikooli aasta täienduskoolitaja tiitli.

Kursust rahastatakse Inseneriakadeemia projektist. Inseneriakadeemia on Eesti riigi, õppeasutuste, ettevõtete ja erialaliitude koostööalgatus inseneeria valdkonnas hariduse kvaliteedi tõstmiseks ja inseneride järelkasvu kindlustamiseks ning valdkonna populaarsuse suurendamiseks. 

Tagasi üles