TalTech kingib koolidele laia matemaatika e-kursuse

Copy
Tallinna Tehnikaülikool
Tallinna Tehnikaülikool Foto: TalTech

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) avab tasuta videotundidega kursuse matemaatikahuvilistele, eelkõige 10. klassi õpilastele, kes soovivad täiendada end laia matemaatika esimestel teemadel.

E-kursuse «Sissejuhatus laia matemaatikasse» eesmärk on aidata üle minna põhikooli matemaatikalt laia matemaatika teemadele alates reaalarvudest ja avaldistest ning lõpetades trigonomeetria sissejuhatavate teemade ja vektoritega. E-õppe kursuse maht on koos töölehtede ja kursust lõpetava testiga 35 akadeemilist tundi. 10. klasside õpilased võivad kokkuleppel oma kooliga soovi korral registreerida selle kursuse ka valikainena. Kursuse koostanud matemaatikaõpetaja Alli Salusaare videotundides käiakse läbi olulisemad 10. klassi laia matemaatika teemad.

«Õpetajate ja kooliõpilastega suheldes sai meile selgeks vajadus matemaatikakursuse järele, mis oleks justkui sillaks põhikoolis õpitu ja laia matemaatika juurde asumise vahel,» ütles TalTechi eksami- ja olümpiaadikooli juhataja Aet Karolin.

Kursusele saab registreeruda TalTechi kodulehel.

Kolmapäeval toimunud esimene e-rehkendus, mida neljapäeva hommikuks on lahendanud ligi 12 000 inimest, näitab, et uudishimu matemaatika vastu on suur ning oma teadmisi ja kooliprogrammist jäänud lünki soovivad täita ka täiskasvanud. Täiskasvanud osalejaid oli kolmapäevasel e-rehkendusel enam kui 5200.

Kursus jääb esialgu avatuks kuni õppeaasta lõpuni 2025. aasta kevadel.

Tagasi üles