Kolmpäeval toimub üle-eestiline e-rehkendus

Copy
Matemaatikatund, pilt on illustratiivne.
Matemaatikatund, pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeval toimub esmakordselt ühine matemaatikaülesannete lahendamine e-rehkendus, millega saab populaarne e-etteütlus endale ka uue matemaatilise kaaslase.

E-rehkendus koosneb kaheteistkümnest ülesandest. Alustatakse 1. klassi ja lõpetatakse 12. klassi ülesannetega. Osalejal on kaks võimalust: kas avalikustada oma vastused või siis võrrelda nende õigsust vaid iseenda ootustega. Õiged vastused saadetakse peale võistluse lõppu ehk kell 14 osaleja meiliaadressile.

Tulemusi hinnatakse neljas kategoorias: põhikoolide ja gümnaasiumide õpilased ning õpetajad ja teadlased ning kõik ülejäänud. Kõigi õigesti vastanute puhul arvestatakse paremusjärjestust selle järgi, kes alates kella 10-st lahendused kõige kiiremini teele saatis. Kõigi õigesti vastajate vahel loositakse välja SEB Panga peaauhind ehk 1234 eurot. Kõikide kategooriate võitjatele paneb auhinnad välja TalTech.

President Karis sõnas võistluse eel, et e-rehkenduse eesmärk on inspireerida inimesi nägema matemaatikat kui võimalust arendada loogilist mõtlemist ja avastada selles peituvat ilu ning tehnoloogilise arengu võimalusi.

Tallinna tehnikaülikooli rektori Tiit Land märkis, et just matemaatika aitab teha tarku otsuseid, luua innovatsioone mistahes valdkonnas ja arendada seeläbi kogu ühiskonda. «Seega on matemaatika eluliselt olulisest kõnelemise keel. Ning mida umbkeelsemad ehk kehvemate matemaatikaalaste teadmistega me oleme, seda haavatavamaks tulevikus muutume,» ütles Land.

Ettevõtmise eesmärk on matemaatika kui eluks olulise vahendi propageerimine ning selle tähele panemine ka teistes eluvaldkondades. Sellest tuleneb ka slogan «Märka matemaatikat». Landi sõnul on matemaatika kõikjal inimeste ümber ning selleta ei saaks ühiskond toimida.

Matemaatikapäeva algataja on Tallinna tehnikaülikool. E-rehkenduse keskkonna loomist toetab SEB.

Tagasi üles