Algas TalTechi sügisene stipendiumikonkurss

Copy
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Esmaspäevast ootab TalTechi Arengufond Tallinna Tehnikaülikooli tudengeid osa võtma sügiseset stipendiumikonkursist, sel korral on toetajad välja pannud üle 140 stipendiumi.

Ühekordsete stipendiumite suurused on bakalaureuseõppes enamasti 2000, magistri erialadel 3000 ja doktorantuuris 5000 eurot. Ühel üliõpilasel on võimalik esitada avaldus kuni kolmele stipendiumile. Kandideerimiseks peab tudeng esitama statuudis märgitud dokumendid. Enamjaolt on need motivatsioonikiri, CV, hinnete väljavõte ja soovituskiri. Lisaks oodatakse kandidaadilt aktiivset tudengielus osalemist ja oma valdkonna populariseerimist.

TelTechi Arengufondi juhataja Elinor Tomingu sõnul on kandideerimisel lisaks rahalisele võidule oluliseks boonuseks ka saadud kogemused ja tippspetsialistide kontaktid. Lisaks pakuvad paljud ettevõtted võimalust koostööks – olgu selleks siis praktika läbimine, lõputöö teema või mõni muu põnev väljakutse.

«Mul on hea meel, et mitmete toetajate stipendiumitele saavad nüüd kandideerida ka teiste valdkondade tudengid. Näiteks Coop Pank ja Fibenol Imavere ootavad kandideerima kõikide erialade üliõpilasi ning Utilitas Tallinn kõiki inseneriteaduskonna üliõpilasi,» tõi Toming välja.

Loodus- ja majandusteaduskonna tudengite stipendiumivalikut on laiendanud Tallinna Vesi, olles ka peamine TalTechi sportlase topeltkarjääri stipendiumi toetaja. «Kõik TalTechis õppivad individuaal- ja meeskonnasportlased – kandideerima!» kutsus arengufondi juhataja üles.

Sel korral annavad esmakordselt stipendiume välja finantsvaldkonnas tegutsev Grow Finance, ehitusmaterjalide tootja Sakret, projekteerimisettevõte Stricto Project ja Eesti Laevamehhaanikute Liit. Esimest korda saab kandideerida ka meditsiinitehnika ja meditsiinifüüsika üliõpilastele suunatud Hiie Hinrikuse nimelisele stipendiumile.

Toetamaks üliõpilasi motivatsioonikirjade kirjutamisel viib arengufond koostöös karjääri- ja nõustamiskeskusega läbi seminari, kus tudeng saab paika panna oma motivatsioonikirja kondikava ja fookuse. Seminaril on kohal ka mõned arengufondi partnerettevõtted, kes selgitavad, mida nad tudengite avaldustest ootavad.

«Soovitan kandidaatidel ettevõtet, selle eesmärke ja missiooni lähemalt uurida ning seejärel mõelda, kuidas neid oma nägemuse ja panusega toetada. Igas ettevõttes on vaja finants-, personali-, turundus jt profiilidega talente. Julgustan üliõpilasi enda erialast kaugemale vaatama,» soovitas Toming. «Ole julge, mõtle suurelt, pane oma dokumendid kokku ja esita avaldus esimesel võimalusel. Ära jäta kandideerimist viimasele minutile,» lisas ta.

Kolmandik arengufondi stipendiumite väljapanijatest on tehnikaülikooli vilistlased. Vilistlaliikumise ja toetussuhete osakonna juhataja Ergo Metsla tänab kõiki toetajaid eestvedamise ja panuse eest.

Arengufondi stipendiumitele saab kandideerida 20. oktoobrini. Stipendiumitega saab tutvuda arengufondi veebis.

Tagasi üles