Tallinn alustab haridustöötajate palga- ja töötingimuste läbirääkimisi

Copy
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Tallinna hariduse abilinnapea Aleksei Jašin kutsus Tallinna Haridustöötajate Liidu, Tallinna Koolijuhtide Ühenduse ja Tallinna Alushariduse Juhtide Ühenduse läbirääkimistele, et arutada pealinna haridustöötajate palga ja töötingimuste parendamise võimalusi aastaks 2025.

Plaani kohaselt toimub esimene kohtumine 9. oktoobril Tallinna haridusametis. Kohtumise eesmärk on sõnastada haridustöötajate vajadused, mis esitatakse linnaeelarve läbirääkimistel.

Tallinna haridusvaldkonda kureeriv abilinnapea Aleksei Jašin rõhutas, et 2025. aastal suudab Tallinn haridustöötajate töötingimusi parendada vaid omal jõul.

«Haridusministri juhtimisel toimuvad haridusleppe läbirääkimised on lõpusirgele jõudmas. Eesmärgid on väga ambitsioonikad, kuid need aitavad leevendada õpetajate puudust ja vähendada nende ülekoormust. Leppega on kaetud mitmed haridusvaldkonna olulised küsimused, ja nende saavutamine on võimalik vaid siis, kui riik ja jõukamad omavalitsused panustavad ühiselt,» ütles abilinnapea. «Riik on teatanud, et täiendavat õpetajate palgafondi saab oodata alles 2026. aastal. Seetõttu peab Tallinn 2025. aastal haridustöötajate töötingimusi parendama omal jõul. Sel eesmärgil kutsusin läbirääkimistele meie koostööpartnerid ametiühingutest ja haridusjuhtide ühendustest.»

Läbirääkimised toimuvad paralleelselt 2025. aasta linnaeelarve koostamisega, kus võetakse arvesse haridustöötajate soove ja vajadusi. Läbirääkimistel esindavad

Tallinna linna abilinnapea Aleksei Jašin ja haridusameti juhataja Kaarel Rundu. Pärast esimesi kohtumisi tehakse ettepanekud Tallinna linnavalitsusele, et sõlmida kokkulepped linna eelarveliste võimaluste piires. Järgmine kohtumine on plaanitud oktoobri lõppu või novembri algusesse, et kinnitada linnaeelarve võimalused ja sõlmida vastav kokkulepe.

Tagasi üles