Kood/Jõhvi tänavune õppijate vastuvõtt kasvas kolmandiku võrra

Copy
Kood/Jõhvi viies lend
Kood/Jõhvi viies lend Foto: Kood/Jõhvi

Programmeerimiskoolis kood/Jõhvi alustas reedel järjekorras viies lend 175 õppijaga - koos jaanuaris alustanud lennuga on uusi õppijaid kood/Jõhvis sel aastal vastu võetud 295, keda on kolmandiku võrra enam kui eelmisel aastal.

Kood/Jõhvi tegevjuhi Lauri Haava sõnul on kool kolme tegutsemisaasta jooksul tõestanud, et ise- ja grupiõppemeetodil tegutsev programmeerimiskool täiendab Eesti haridusmaastikku hästi. «Lõpetajate ja tööandjate tagasiside kinnitab, et 100 protsenti praktiline õpe loob eeldusi tööturul hästi hakkama saada. 295 uut õppijat sel aastal näitab ka seda, et huvi tarkvaraarendaja eriala vastu pole kaugeltki vähenenud,» lisas Lauri Haav.

Võrdluseks, IKT valdkonnas tarkvaraarenduse eriala õpetava kolme suurima kutsekooli tänavune vastuvõtt kokku on 261 õppijat.

Kood/Jõhvi õppekava edukalt läbinud õppijad omandavad praktilised oskused ja teadmised, et asuda tööle tarkvaraarendaja ametikohal.

Kood/Jõhvi õppekeskuse juht Kätlin Merisalu rõhutas, et lisaks programmeerimisoskuse arendamisele on kood/Jõhvis õppides olulised veel tiimitöö ja ajaplaneerimise oskus. «Kood/Jõhvi programm pakub paindlikkust ja individuaalset arengut, kuid meeskonnatöö ja oskuslik ajaplaneerimine aitavad õppijatel saavutada paremaid tulemusi ja valmistuda karjääriks tehnoloogiavaldkonnas,» lisas ta.

Kood/Jõhvi viiendas lennus alustas 175 inimest, kes esindavad 19 eri rahvust ja kelle keskmine vanus on 27 aastat. Kolmandik neist on kõrgharidusega, kaks kolmandikku kesk- ja keskeriharidusega.

2021. aasta sügisel avatud kood/Jõhvi on ise- ja grupiõppe meetodil põhinev tehnoloogiaõpe, mille eesmärk on koolitada välja full-stack tarkvaraarendajaid. Koolis õpitakse 12-18-kuulise programmi käigus nii probleemilahendusoskusi kui tiimitööd, nii front kui ka back end tarkvaraarendust ning viimases etapis spetsialiseerutakse teatud valdkonnale, milleks on näiteks küberturvalisus, mobiilirakenduste arendus, tehisintellekt ja andmeanalüüs.

Kolme aasta jooksul on kood/Jõhvi vastu võtnud viis lendu kokku 1000 õppijaga, esimesed 100+ lõpetanut on sisenenud tööturule. Kood/Jõhvist on välja kasvanud ka esimesed iduettevõtted - MindSee ja strikt.tech. Õppijaid on 30 eri rahvusest, keskmine vanus on 28 aastat, 25 protsenti on naised. 2024. aasta suvel avati samal põhimõttel tegutsev koodikool Soomes, nimega kood/Sisu, ja 2025. aasta sügisel avatakse kood/Võru.

Kood/Jõhvi tegutseb enam kui 40 eraisikust ettevõtja ja ettevõtte toetusel. Koodikooli partneriteks on SEB, Wise, Bolt, Swedbank, Taavet+Sten Tulevikufond, Veriff, Proekspert, Confido, LHV, VKG, XRPLedger, Admirals, Pipedrive, Glia, Textmagic, Microsoft, Euronics, CGI, Hedman Partners, Vestman, Bondora, Adcash, Miltton, Kaamos Group, Codeborne ja Heateo Haridusfond.

Tagasi üles