Eesti noored võitsid maailma kutsemeistrivõistlustel medalid kahel alal

Copy
Kutseõppurite tänavune koondis.
Kutseõppurite tänavune koondis. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Maailma kutsemeistrivõistlustel Lyonis osalenud Eesti noored võitsid medaleid kahel alal, medalid pälvisid kokk Renate Paevere ning küberkaitse võistlejad Rico Andreas Lepp ja Eveli Mikker.

Medalist Renate Paevere õpib Tallinna teeninduskoolis ja tema juhendaja on Kristi Tiido. Eesti küberkaitse võistkonda kuulusid Tartu Ülikooli üliõpilane Rico Andreas Lepp ja Kehtna kutsehariduskeskuse õpilane Eveli Mikker, neid juhendas ekspert Johannes Kadak.

«Eesti noorte sedavõrd kõrge tase on näide meie kutsehariduse tugevusest,» ütles võistlejaid lennujaamas vastu võtnud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas. «Eesti noorte võidetud medalid on tunnustus Eesti kutseharidusele.»

Haridus- ja noorteameti haridusuuenduste osakonna juhataja Liina Kanter sõnas, et kõik Eestit esindanud noored on väärt meistritiitlit. «Oli uhke tunne näha meie kutseõppureid maailma konkurentsis,» ütles Kanter. «Ühelt poolt näitab see meie õpilaste andekust, kuid teisalt on see kinnitus, et meie kutsekoolides pakutakse tipptasemel haridust. Loodan väga, et see võistluskogemus inspireerib neid jõudma veelgi kaugemale. Tänan Harno poolt noori, nende juhendajaid, eksperte, toetajaid ja peresid, kelle panus on olnud väga suur ning tööd on tehtud selle pingutuse ja tulemuse nimel aastaid.»

Haridus- ja noorteameti kutsemeistrivõistluste arendusjuht Tiiu Parm lisas, et Eesti keskmine punktisumma oli viimaste aastate kõrgeim. «Maailma konkurentsis on see märkimisväärne saavutus. Arvestades seda, kui väike on Eesti ja kui vähe meid on, läksime võistlustele väga tugeva delegatsiooniga.»

10.–15. septembrini toimunud maailma kutsemeistrivõistlustel osales Eestis kokku 14 noort. Eesti noored osalesid kokku 11 võistlusalal. Võistlustules olid ehituspuusepp, kokk, keevitaja, restoraniteenindaja, ehitusviimistleja, florist, IT-süsteemide spetsialist, maastikuehitajad paarisvõistlusel, mehhatroonikud paarisvõistlusel, tarkvaraarendaja ja küberkaitsjad paarisvõistlusel.

47. korda toimunud suurvõistlus WorldSkills tõi kokku 1400 võistlejat ja 1300 eksperti ligi 70 riigist.

Tagasi üles