ProgeTiigri programm kutsub kooliõpilasi osalema digikunsti konkursil

Copy
Progetiigri digikunsti konkurss
Progetiigri digikunsti konkurss Foto: Haridus- Ja Noorteaemt

Haridus- ja noorteameti ProgeTiigri programm kutsub kõiki üldhariduskoolide õpilasi osalema digikunsti konkursil «Loovuse algoritm».

Konkursi eesmärk on innustada õpilasi leidma uusi ja innovaatilisi viise kunsti ja tehnoloogia ühendamiseks, arendades nii loovust kui ka digioskusi. Peauhinnaks on iPad Air loovuskomplektid. Omapoolse lemmiku valib välja ka ajuteadlane Jaan Aru.

Konkursi pealkiri on inspireeritud Jaan Aru menukast raamatust «Loovusest ja logelemisest», kus ta kirjutab: «Loovus toimib kõigi inimeste ajudes. Igaüks, kes teeb midagi kõrgel tasemel ja üritab oma alal välja tuua midagi uut, kasutab oma ajus olevat loovuse algoritmi.»

ProgeTiigri programmijuht Kirke Kasari sõnul on igaühel potentsiaali luua midagi uut ja põnevat ning tehnoloogia võib selles toetada. «Eesmärgipärane tehnoloogia kasutamine aitab omandada uusi teadmisi, koguda kiiresti infot ja ideid, katsetada erinevaid prototüüpe ning viia oma mõtted ellu. Digikunsti konkursil osalejad saavad võimaluse uurida, kuidas digitaalsed tööriistad aitavad neil oma loomingulisi ideid teostada, arendades samal ajal ka digioskusi, mis on tänapäeva maailmas üha olulisemad,» märkis Kasari.

Ta lisas, et konkursile on oodatud noorte fantaasiarikkad digitaalsed kunstiteosed, mis uurivad loovuse ja tehnoloogia põnevat koosmängu – kuidas loovus kujundab tehnoloogia arengut ning kuidas tehnoloogia avab uusi võimalusi loovuse väljendamiseks.

Konkursitöid saab esitada kuni 30. novembrini. Osaleda saavad kõik õpilased 1.-12. klassist. Kunstiteos peab olema loodud digitaalselt, kasutades selleks vabalt valitud programme ja tööriistu. Žürii valib igas vanusegrupis välja kolm parimat tööd ning eriauhind antakse Jaan Aru lemmiktööle.

Konkursi peaauhinnaks neljas vanuseastmes on iPad Air loovuskomplekt, mis võimaldab noortel oma loovust edasi arendada ja ideid ellu viia.

Kogu info konkursi tingimuste ja osalemise kohta leiab ProgeTiigri kogumikust.

ProgeTiiger on haridus- ja noorteameti koordineeritav programm, mis keskendub IKT õppe arendamisele üldhariduses. Programmi eesmärk on toetada õpilaste kujunemist tehnoloogia tarbijatest selle arendajateks ja loojateks. ProgeTiigri tegevused hõlmavad informaatika ainekava arendamist, õppematerjalide loomist, õpetajate koolitusi ja mentortuge koolidele. Samuti panustab programm tehnoloogia populariseerimisse ja koostöövõrgustike arendamisse hariduse ja tehnoloogia valdkondades.

Tagasi üles