Eesti keelt õppima asunud laste vanemad saavad spetsialistidelt tuge

Copy
Narva kolledž.
Narva kolledž. Foto: Mihkel Maripuu

20. septembril toimub selle õppeaasta esimene kohtumine Narva kolledži lastevanemate akadeemias, kus eripedagoog Marina Vecher räägib, kuidas lapsevanem saab toetada hariduslike erivajadustega last üleminekul eestikeelsele õppele.

Tartu Ülikooli Narva kolledži mitmekeelse hariduse keskuse juhataja Anna Golubeva sõnul näitasid akadeemia esimesed kohtumised, et lapsevanematel on palju küsimusi nii eesti keele õppimise kui ka emakeele kohta. «Seetõttu keskendume sügisel eraldi ka teemadele, kuidas toetada lapse emakeele arengut,» kommenteeris Golubeva.

Sügissemestril on lastevanemate akadeemias planeeritud kokku neli kohtumist. Kohtumised toimuvad vene keeles.

20. septembril kell 17.30 on teema «Kuidas lapsevanem saab toetada hariduslike erivajadustega last üleminekul eestikeelsele õppele» ja ettekandja on eripedagoog Marina Vecher.

17. oktoobril kell 17.30 on teemaks «Lapse emakeel ja kultuuriline identiteet» ning ettekandjad on Tartu Ülikooli Narva kolledži õppejõud Jelena Nõmm ja Olga Burdakova.

20. novembril kell 17.30 on teemaks «Emakeele toetamine lugemisega: mida ja kuidas lugeda» ning räägib Tartu Ülikooli Narva kolledži õppejõud Elena Deryabina.

4. detsembril kell 17.30 saavad lapsevanemad kuulda ettekannet teemal «Õppimine eesti keeles gümnaasiumis. Mida oodata?» ning räägib Narva Eesti Gümnaasiumi direktor Irene Käosaar.

Lastevanemate akadeemia eesmärk on pakkuda tuge vanematele, kelle laps hakkas või hakkab õppima eesti keeles. Lisateavet saab lugeda lastevanemate akadeemia veebilehel.

Tagasi üles