Tartu Ülikool kutsub vilistlasi uutele tudengitele oma teadmisi jagama

Copy
Tartu Ülikool ootab vilistlasi oma teadmisi jagama
Tartu Ülikool ootab vilistlasi oma teadmisi jagama Foto: Andero Kalju

Tartu Ülikool kutsub vilistlasi mentorlusprogrammi jagama õpihimulistele üliõpilastele praktilisi nõuandeid ja pakkuma neile nende õpiteel tuge.

Programmis osaleja saab aidata ambitsioonikal üliõpilasel välja selgitada, mis on tema kirg ja kuidas ta võiks jõuda oma erialaste eesmärkide täitmiseni. Mentor omakorda võib leida endale innuka praktikandi või ka särasilmse töötaja.

Viimased neli aastat on mentorlusprogrammi aidanud ellu viia Eesti Mentorite Koda, kes korraldab programmis osalevatele mentoritele lühikoolituse. Seega saavad programmiga liituda ka need huvilised, kes ei ole varem mentorlusega kokku puutunud.

Tartu Ülikooli vilistlane, Eesti Mentorite Koja juhatuse liige Ülle Susi julgustab kõiki mentorlusprogrammi kandideerima. «Tean omast käest, et mentoriga koos töötamise kogemus on tänapäeva töökeskkonnas edu saavutamiseks väga vajalik,» rääkis Susi.

Tema sõnul saab mentor juhendatavat toetada ja julgustada teda tegema suuremaid samme, kui ta ise arvab end võimeline olevat.

Lisaks mentorite koolitusele ning kohtumistele üliõpilastega kuuluvad programmi ka arendavad ja inspireerivad ühisseminarid, mida juhendavad valdkonna nimekad asjatundjad.

Programmis saavad osaleda ka välismaal elavad Eesti üliõpilased ja vilistlased. Samuti viiakse kokku välistudengitest juhendatavad ja välisvilistlastest juhendajad.

Mentorlusprogrammi saab kandideerida 23. septembrini.

Tagasi üles