Tasuta koolitused – suurepärane võimalus täiendada oma oskusi!

Copy
Foto: Shutterstock

Täienda oma karjäärialaseid oskusi ja arenda ennast juba täna! Riik pakub ainulaadset võimalust täiesti tasuta tööalasteks koolitusteks. Uuri lähemalt ja pane nimi kirja, sest sellist võimalust ei pruugi enam lähiajal tulla.

Haridus- ja Teadusministeerium on välja töötanud uue täienduskoolituse riikliku tellimuse, kus 2024. aastal pakutakse peaaegu 900 tasuta koolitust enam kui 16 000 inimesele. Kõik need koolitused viiakse läbi kuni detsembri lõpuni, seega on sul aega leida endale sobiv kursus. Jälgi kuupäevasid, sest paljude nimekirjas olevate koolitustega tehti algust juba 2024. aasta talvel ja kevadel ning sel sügisel jätkatakse täie hooga.

Koolituste valik on väga mitmekesine alates arvutikasutusest ja juhtimisest kuni ehituse, mehaanika, kinnisvara, turunduse elektroonika, meedia, kaubanduse ja turismini. Saad valida, kas soovid osaleda kontakt-, hübriid- või e-koolitustel - see sõltub sinu eelistustest ja vajadustest.

Koolitusi pakuvad 37 kutseõppeasutust, rakenduskõrgkooli ja ülikooli üle Eesti ning koolituste valikus on nii lühemaid kui pikemaid õppevorme (24-112 akadeemilist tundi). Lisaks eestikeelsetele on ka vene- ja inglisekeelseid koolitusi.

Foto: Shutterstock

Kuidas liituda? Haridusportaali täienduskoolituse otsingus lihtne klikkida kodupiirkonnas tegutsevat või mõnd muud huvipakkuvat õppeastust ja uurida, milliseid veel sel sügisel algavaid kursuseid seal pakutakse.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse täiendusõppe osakonna peaspetsialisti Olga Grigorjeva teatel pakub kutsehariduskeskus Narvas, Jõhvis ja Sillamäel laias valikus täiendõppekursuseid: sel sügisel alustab üle poolesaja erineva täiendkoolituse ja -kursuse. Väga hästi täituvad IT ja arvutiõppe teemalised kursused. „Populaarsed on meestele mõeldud metallivaldkonna koolitused – kursused keevitajatele ja koostelukseppadele, elektrialaseid kursused ja tõstukijuhi koolitus ning naistele masinõmblemine,” loetles Grigorjeva. Veebikoolitustel osalejad on üle Eesti, aktiivselt osalejad on ukrainlased.

Ministeerium on koostanud riikliku täienduskoolituse tellimuse, lähtudes riigi strateegilistest eesmärkidest, arengukavadest ja tööjõuvajaduse uuringutest. Selle eesmärk on luua täiskasvanutele paindlikke ja kergesti kättesaadavaid õppimisvõimalusi.

Laias laastus jagunevad koolitused kolmeks. VÕTI-meetme koolitused (Euroopa Sotsiaalfondi tegevusest „Täiskasvanuhariduse arendamine ja mitteformaalsete õppimisvõimaluste pakkumine”) on mõeldud täiskasvanutele, kellel puudub erialane haridus, kes ei oma keskharidust või kelle oskused on aegunud. Rohemeetme koolitused (Taaste- ja vastupidavusrahastu investeeringust "Roheoskused ettevõtete rohepöörde toetamiseks") on suunatud ettevõtete töötajatele, et arendada nende roheoskusi ja aidata ettevõtetel ellu viia rohepööret. Õiglase ülemineku meetme koolitused ("Ida-Viru täienduskoolituse mahu suurendamine ning uute tasemeõppe õppekavade arendamine ja käivitamine kutse- ja kõrghariduses") on suunatud Ida-Virumaal elavatele ja töötavatele täiskasvanutele, et toetada piirkonna üleminekut kliimaneutraalsele majandusele. Siia kuuluvad juhtimisalased ja töötleva tööstuse arengut toetavad koolitused. Venekeelsete koolituste seas on ka erialast eesti keele õpet.

Foto: Shutterstock

Riik panustab täiendõppesse, et toetada haridusvaldkonna arengukava eesmärki, mille kohaselt osaleb eluskestvas õppes 2035. aastaks üle poole Eesti elanikkonnast.

Kokku investeeritakse täienduskoolitustesse 2024. aastal 8,62 miljonit eurot. Siia kuulub 5,47 miljonit eurot Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest, 1,59 miljonit eurot Taaste- ja Vastupidavusrahastu investeeringutest ning 1,56 miljonit eurot Õiglase Ülemineku Fondi meetmest.

Kasuta riigi pakutavat võimalust oma oskuste arendamiseks!

Riigi poolt pakutavad tasuta koolitused leiad SIIT.

Koolituste elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Copy
Tagasi üles