Algas koostöö inseneeria populariseerimiseks Virumaa noorte seas

Copy
Algas koostöö inseneeria populariseerimiseks Virumaal
Algas koostöö inseneeria populariseerimiseks Virumaal Foto: Rakvere riigigümnaasium

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledž, Rakvere riigigümnaasium ning JELD-WEN Eesti AS allkirjastasid kolmepoolse ühiste kavatsuste protokolli, mille eesmärk on populariseerida inseneeria valdkonda Virumaal ning pakkuda noortele parimaid õppimisvõimalusi.

Koostöölepingu üks eestvedajaid, Rakvere riigigümnaasiumi füüsikaõpetaja Raimo Maasik avaldas lootust, et pikaajalise koostöö tulemusena sirgub Virumaal tulevikus palju andekaid insenere, keda Eesti hädasti vajab. «Loodevasti tagab esimene ettevõttega seotud leping, et riigigümnaasiumiga liituvad peagi ning soovivad koostööd teha ka teised kohalikud ettevõtted. Koostöö ülikoolidega ja ettevõtetega annab võimaluse näha ja praktiseerida koolis õpitut ka väljaspool klassiruumi, seda nii teadusuuringuid tehes kui ka tootmises,» rääkis Maasik.

Ka Rakvere riigigümnaasiumi juht Liisa Puusepp peab koostööd väga oluliseks, kuna positiivsed õppimiskogemused loovad eelduse, et noored väärtustavad oma kodukohta, tahavad siin hiljem töötada ja kohalikku elu edendada. «Virumaa on Eesti oluline tööstus- ja ettevõtluspiirkond ning haritud insenerid on siin väärtustatud ja väga oodatud,» ütles Puusepp.

TalTechi Virumaa kolledž hakkab gümnasistidele pakkuma süvendatud teadmisi keemia, IT ja inseneeria valdkondades. Kolledži direktori Mare Roosilehe kinnitusel ootab kolledži lõpetajaid Eesti keskmisest kõrgema palgaga kindel töökoht kohalikes tööstusettevõtetes. «Meie vilistlased on tööturul väga konkurentsivõimelised ning motiveeritud,» märkis Roosileht.

JELD-WEN Eesti AS pakub vastavalt võimalusele nii kolledži kui Rakvere Riigigümnaasiumi õppuritele töö- ja praktikakohti. «Oleme huvitatud, et noored saaksid juba varakult praktilise kogemuse, kuidas toimub töö kaasaegses rahvusvahelises tootmisettevõttes,» märkis JELD-WEN Eesti AS-i tehase juht Erkki Ehand.

Tagasi üles