Õpi veoautojuhiks või bussijuhiks Autosert Kompetentsikeskuses

Copy
Foto: Autosert

Kutselise autojuhi tööpõld on lai – roolikeerajaid leidub kõikjal. Tööpuudust karta pole, sest tervet Euroopat kimbutab suur veoautojuhtide ja bussijuhtide puudus, mis lähiaastatel üha süveneb.

Siin võib peituda Sinu võimalus, sest juhtide puuduse tõttu on iga autojuht kõrges hinnas. Eriti hinnas on aga tõeliselt professionaalsed autojuhid, kes omavad kõrgetasemelisi teadmisi ja oskusi oma ameti kohta. Seda kõike saab õppida.

Seega – kui Sinu südames on hõõgunud vaikselt kutselise roolikeeraja tulesäde, siis vala õli tulle ja tule õpi kutseliseks autojuhiks!

Juhiload ja ametikoolitus

Töötamaks kutselise autojuhina on vajalik omada vastava kategooria juhiluba ning professionaalse autojuhi pädevustunnistust.

Alustama peaks juhilubadest: C-kategooria veoautoga ja D-kategooria bussiga sõitmiseks. Veoautojuhtidele soovitame teha ka CE kategooria juhiload, mis annab õiguse liigelda haagisega. Nii on töövõimalused tunduvalt mitmekesisemad.

Kategooriaõppes on meil teooriaõpe 100% e-õppes, mis on mugav ja lihtne, kuid samas tõhus õppimisviis. Saab omale sobival ajal ja kohas õppetööd teostada.

Sõidud, 10 tundi C ja CE või 20 tundi D-kategooria puhul, tehakse ära vastavalt kokkuleppele sõiduõpetajaga. Õppides Autoserdis võid olla kindel, et õpetajad ja õppetehnika on tipptasemel. Samuti õppeväljakud nii Tallinnas kui Tartus on meil kvaliteetsed.

Kui juhtimisõigus on omandatud, siis järgneb sellele ametikoolitus - profikoolitus, mille pikkus on 140 tundi. Ametikoolituse eesmärgiks on õpetada autojuhile kõiki kutselise autojuhi ametiga seonduvaid teemasid nagu:

  • autojuhi töö- ja puhkeaeg ning sõidumeerikute kasutamine
  • veoseohutus ehk koormate kinnitamine
  • dokumentatsioonid
  • logistika, vedude planeerimine, navigatsioon
  • EcoDriving ehk säästlik ja keskkonnasõbralik sõiduviis
  • liiklusohutus ja kaitslik sõiduviis

Need teemad on kõik väga huvitavad ja autojuhile igapäevaelus ääretult vajalikud. Meie koolitajad oskavad kaasahaaravalt ja elavalt esineda, mis teeb õppimise meeldivaks kogemuseks. Osa ametikoolitusest toimub e-õppe formaadis videoloengutena, osa Zoomis otseülekandena ning osa õppeklassis ja praktikabaasis.

Kutseliseks autojuhiks saamine võib võtta kõikide koolituste läbimisega aega ca 2-3 kuud sõltuvalt juhi edenemise protsessist. Aga hakkama saab igaüks, kes on selle tähtsa otsuse enda jaoks teinud.

Töö ootab!

Kui load ja pädevustunnistus taskus, siis valik on sinu ees lai. Enne koolitusele tulekut on sul mõistlik mõtiskleda, et kas soovid saada pikamaa autojuhiks, kohalike vedude autojuhiks, kraanajuhiks, kallurijuhiks, prügiauto juhiks või siis hoopis bussijuhiks rahvusvahelistel, maakonna või linnaliinidel. Nii on juba koolitusel hea hakata ennast õiges suunas ettevalmistama. Usaldusväärseid firmasid, kes tööd pakuvad, on küllaga.

Tutvu koolitusvõimalustega lähemalt meie kodulehel autosert.ee.

Vaata ka meie youtube´i kanalit Autosert TV

Meie igapäevategevusi saad jälgida aga Facebookis.

Oled Eesti kutseliste autojuhtide perekonda oodatud!

AUTOSERT

Copy
Tagasi üles