KOOLITUSJUHT: Eneseareng annab eelised tööturul ja uue energia sügiseks

Copy
Foto: Tallinna Õpetajate Maja

Tugeva personalitöö ja meeskondade arendamise taustaga koolitusjuht Inese Freimane sõnab, et järjepidev eneseareng aitab meeli erksana hoida ja mõjub positiivselt enesehinnangule, sest püsid tööturul atraktiivsena. Kõik koolitused ei pea aga olema seotud vaid ametialaste oskuste arendamisega – elu on ootamatusi täis ning ka meie aju vajab oma tavapärasele menüüle vaheldust. Anna endale vahepeal võimalus ja õpi hoopis midagi uut.

Kuidas valida head koolitust?

„90% koolituse kvaliteedist sõltub koolitajast. Loomulikult mõjutab seda ka keskkond, koolituskaaslased jne, kuid koolituse sisu ja hea ülesehituse eest vastutab ikkagi koolitaja“ on Freimane veendunud. Näiteks eelmisel aastal aasta koolitaja tiitli pälvinud Kati Orav on sügisel Tallinna Õpetajate Majas läbi viimas visuaalse lihtsustamise koolitust. See on just sedasorti koolitus, mis ei pruugi küll tööalaselt hädavajalik olla, kuid mis tänu praktilisele koolituse ülesehitusele ja imelisele koolitajale avab täiesti uue maailma. Visuaalne lihtsustamine aitab kaasa seoste loomisele, mis omakorda aitab olla edukam uue info omandamises, aga ka koostöös ja juhtimises. Seepärast on seda mõnus kasutada nii märkmete tegemiseks kuulaja rollis olles, aga ka kõnelejana keerulisemate teemade edasiandmiseks.

Professionaalse ja isikliku elu tasakaal

Paljud meie enesearengu koolitustest aitavad juhtida ennast nii tööl kui koduses elus ja on eriti väärtuslikud neile, kes soovivad nende vahel tasakaalu leida. Häid tööriistu selleks saab näiteks Eva Püssa läbiviidaval Alexanderi tehnika koolitusel, kus õpitavate meetodite abil on võimalik tõhusamalt ja pingevabamalt tegutseda. Rita Rätsepa koolitusel saab teadmisi stressist, ärevusest, läbipõlemisest ning mõtlemise ja mõttemustrite märkamisest. Ikka selleks, et aidata ennast ja liikuda tasakaalu suunas.

„Aktuaalsust ei kaota ka esinemisoskuste koolitus. Esinemisoskus tuleb kasuks väga paljudes olukordades, ent enamus inimesi tunnistab, et esinemisolukorrad viivad neid tasakaalust välja“ nendib Freimane. Esinemist täiesti vältida õnnestub aga vähestel, selleks tekib vajadus kasvõi lastevanemate koosolekul või sünnipäevalauas kõne pidades. Tunnustatud esinemiskoolitaja Margo Loori koolitus algab oktoobri lõpus. Vaata lisainfot SIIT.

Koolitused toimuvad Tallinna Raekoja platsi ääres asuvates ajaloolise hõnguga ruumides, mis annab hea võimaluse enne ja peale koolitust võtta argielust väike paus ja nautida jalutuskäiku vanalinnas.

Freimane soovib rõhutada, et Tallinna Õpetajate Majas leiab lisaks enesearengukoolitustele ka põnevaid meeskonnakoolitusi ja – mänge: „Kui soovid, et kolleegid mõistaksid üksteist, säilitaksid töörõõmu ja kõrget energiataset ning toimiskid tõhusa meeskonnana – kutsu meid meeskonnakoolitust läbi viima!“

Meeskonnatöö koolitused

Enesearengukoolitused

Copy
Tagasi üles