Inglise keele õpetajate suveseminar uuris Pärnus keeleõppe rikkusi

Copy
Suveseminar.
Suveseminar. Foto: Pärnu Koidula gümnaasium.

Pärnu Koidula gümnaasiumi inglise keele õpetaja ja Eesti Inglise Keele Õpetajate Seltsi juhatuse liige Siiri Vimberg tõi 22.-23. augustil inglise keele õpetajate suveseminari taas Pärnu Koidula gümnaasiumisse.

EATE juhatus, eesotsas Erika Puusempiga ning koos kirjastuste Allecto Ltd, Krisostomus, Dialoog ja Ameerika Ühendriikide saatkonnaga, tõi seminarile oma eriala tipptegijaid. Üritust toetas haridus- ja teadusministeerium.

Suveseminari külastas Ameerika Ühendriikide suursaadik George P. Kent, kes tervitas uue kooliaasta alguse puhul seminaril osalevaid inglise keele õpetajaid ning rääkis kuulajatele oma ametist ja kohustustest Eestis.

Seminaril esinesid nimekaid koolitajaid ja õppejõud nii välismaalt kui ka Eestist. Osalejatel oli võimalus kuulata ettekandeid Tartu ülikooli, Tallinna ülikooli ja paljude teiste koolide ning asutuste esindajatelt.

Näiteks Ameerika Ühendriikide välisministeeriumi Fulbrighti ja inglise keele spetsialist PhD Luis Penton Herrera, õpetajakoolitaja, mentor ja tehisintellekti koolitaja Terry Parthenakis, kes on tuntud oma oskuse poolest luua kaasahaaravaid õpikeskkondi ja pakkuda strateegilisi turundusülevaateid.

Graeme Harrison tutvustas õpetajatele Cambridge'i eksamikeskuse koostööd Eestiga ning haridus- ja noorteametit esindasid Karin Muoni, Grete-Liis Eesaru ja inglise keele peaspetsialist Liisbet Eero.

Samuti esines Tallinna ülikooli õpianalüütika külalisteadur ja Prantsuse lütseumi inglise keele õpetaja PhD Merike Saar ning Tartu ülikooli maailma keelte ja kultuuride kolledži anglistika osakonna lektor Ülle Türk, kes on rahvusvaheliselt tunnustatud keeletestimise asjatundja ja inglise keele õpetajate koolitaja ning EATE juhatuse liige. Kokku esines seminaril 24 tippkoolitajat ja kahel päeval toimus 36 kaasahaaravat ja põnevat töötuba.

Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis George P. Kent kohtus ka Pärnu Koidula gümnaasiumi direktori Indrek Kaldoga. Arutleti maineka kooli eduvõtmete üle ning räägiti tublidest vilistlastest, kes õpivad USA ülikoolides nagu Yale, Harvard, Princeton, MIT, University of Pennsylvania, University of Southern California, Dartmouth College.

Suveseminari tänu pälvib Tiiu Vitsut, kes töötab USA suursaatkonna avalike suhete osakonnas ja tänu kellele tuleb Koidula gümnaasiumisse Fulbrighti stipendiumiga noor ja aktiivne inglise keele õpetaja USA-st.

Tagasi üles