Seikle, õpi ja inspireeri – korralda koolitus Kaevandusmuuseumis

Copy
Foto: Eesti Kaevandusmuuseum

Eesti Kevandusmuuseumis on õppimine ajakohane ja põnev, sest siin ühinevad ajalugu, teadus ja tehnoloogia käegakatsutaval viisil: maa-aluses muuseumis näete, kuulete ja tunnete sama, mida mitukümmend aastat maa all rasket tööd teinud kaevuridki. Lisaks saab muuseumi territooriumil ronida kopa sisse ja uudistada erinevat kaevandustehnikat.

Kas otsid inspireerivat ja unikaalset kohta koolituse, õppelaagri või seminari korraldamiseks? Eesti Kaevandusmuuseum on just see paik, kus sündmus saab täiesti uue mõõtme. Siinses ajaloolises keskkonnas saad õpilastega osaleda harivatel tuuridel, uurida kaevandamise rikkalikku ajalugu ning kogeda autentset kaevurite maailma. Õpilasgruppidele pakume ka soodsat retromajutust.

Eesti Kaevandusmuuseum asub Kohtla-Nõmmel, Tallinnast 150 km ida suunas ja Tartust 130 km põhja suunas. Kooliprogrammide raames võib seal omandada mitmekülgseid teadmisi nii loodus- kui tehnikateaduste vallas. Osalejad saavad süveneda geoloogia ja paleontoloogia põnevasse maailma, tutvuda mineraalide ja fossiilidega ning mõista põlevkivi tekkelugu.

Foto: Eesti Kaevandusmuuseum

Lasteaiapedagoogid ja algklassiõpetajad, pange tähele – lastaia vanematele laste ja esimese kooliastme jaoks on valminud muuseumis tore tuur „Millest vaikib põlevkivi?”, mis sisaldab audiovisuaalset nukuetendust ja allmaakaevanduse ekskursiooni. Põlevkivi sünnilugu ulatub 450 miljoni aasta tagusesse aega ning see tuuakse väikesteni 10minutilise etenduse vahendusel. Lugu kulgeb elus trilobiitidest põlevkivi masinateni, kus lavale astuvad nukusangarid tigudest vagonettideni.

Üks populaarsemaid programme on „Kaevuri kiirkursus”, kus osalejad saavad laskuda maa-alustesse kaevanduskäikudesse ja proovida kaevurite tööd. Programmi käigus sõidetakse maa-aluse rongiga ning lubatakse kasutada päris kaevandustehnikat.

Põlevkivi kaevandamise ja energiatarbimise jalajälje programmi raames saab minna ekskursioonile allmaakaevandusse, seiklusmatkale Kohtla karjääri ja karjäärisafarile. Saate põhjaliku ülevaate põlevkivi kaevandamisest ja selle mõjust keskkonnale.

„Pruuni kulla otsingul” on maa-alune ekskursioon, kus osalejad saavad teadmisi põlevkivi ja kaevurite töö kohta, lisaks toimuvad erinevad praktilised tegevused.

Neile, kes on huvitatud keskkonnakaitsest ja taastuvenergiast, on mõeldud eraldi tuur. Programm „Kaevandatud alade taastamine” tutvustab erinevaid viise, kuidas kaevandatud alasid taastada ja kasutuskõlblikuks muuta.

Foto: Eesti Kaevandusmuuseum

Eesti Kaevandusmuuseum on ideaalne paik ürituse korraldamiseks. Multifunktsionaalne konverentsikeskus on mugavaks koolituspaigaks kohandatav nii 20 kui ka 200 inimese jaoks. Pakume suurepärast kööki, kosutavaid kohvipause, maitsvaid lõunasööke ja pidulikke õhtusööke.

Copy
Tagasi üles