Kuidas meeskonna intelligentsus võimendab sinu ettevõtte edu?

Copy
Foto: Chanet Creative OÜ

Chanet Siret Simonen, kogenud meeskonnakoolitaja ja coach, jagab oma mõtteid selle kohta, kuidas meeskonna intelligentsus võimendab ettevõtte edu.

Juhtide seas on üha populaarsemaks muutumas fookuse suunamine meeskonna arendamisele. Sageli arvavad aga juhid, et kui inimesed kokku tuua ja arutada, mis on vaja teha, siis koostöö hakkab toimima iseenesest. Tegelikult on grupist tõeliselt tõhusa meeskonna kujundamine protsess, mis nõuab pidevat tähelepanu, hoolt ja strateegilist lähenemist.

Ühepäevased koolitused ei loo püsivaid muutusi meeskonnas. Meeskondade areng on kõige tulemuslikum siis, kui nende toetamist jätkatakse pikema aja jooksul. Selline järjepidev töö aitab meeskonnal ühtlustuda, arendada selgema arusaama oma "miksist" ja ühise eesmärgi olulisusest. Pikaajaline tugi annab meeskonnale aega omandatud teadmiste rakendamiseks ja sisemiseks muutumiseks. See omakorda tugevdab nende võimet tegutseda tõhusalt ja ühtselt.

Foto: Chanet Creative OÜ

Juhi roll selles protsessis on kriitilise tähtsusega. Tõeliselt edukas juht mõistab, et tema ülesanne on luua keskkond, kus meeskond saab kasvada ja areneda ning et see eeldab teadlikku pühendumist nii meeskonna kui ka iga liikme individuaalse arengu toetamisele. See kiirendab kogu organisatsiooni kasvu ja edukust. Juht vajab selget arusaama sellest, kuidas arendada tõhusat meeskonda, kuidas ühendada inimesi, kellel on erinevad oskused, arusaamad ja väärtused, ning kuidas luua usaldusväärne ja austav keskkond.

See nähtamatu jõud, mille kohalolu meeskonnas võib tuua kuni 30% paremaid tulemusi, on meeskonna intelligentsus (WeQ).

WeQ kontseptsioon (meeskonna intelligentsus ja koostöövõime ) on võtmetähtsusega. See rõhutab, et meeskonna edukus ei seisne ainult üksikute inimeste intelligentsuses (IQ), vaid nende võimes koos töötada ja kollektiivselt saavutada tulemusi, mis on suuremad kui üksikute panuste summa. WeQ tähistab teadlikku pühendumist meeskonnatööle ja kollektiivsele arusaamisele, et organisatsiooni edu saavutatakse tõhusas ja ühtses koostöös.

Kui inimesed jagavad samu väärtusi ja eesmärke, suudavad nad koos saavutada palju rohkem, kui nad suudaksid üksikult. See ühtsus tugevdab mitte ainult meeskonna efektiivsust, vaid ka organisatsioonikultuuri tervikuna.

Foto: Chanet Creative OÜ

Tõeline meeskonna areng ja muutus ei toimu üleöö, vaid järjepideva ja teadliku toetuse kaudu. Ainult sel viisil saab meeskond ühtlustuda, mõista oma sügavamaid eesmärke ning töötada edukalt ühise visiooni nimel. Juhi teadlik ja strateegiline panus on siinjuures määrava tähtsusega.

Kas oled valmis oma meeskonna koostöö järgmisele tasemele viima? WeQ koolitused on loodud just sinule, juhile, kes soovib mitte ainult paremaid tulemusi, vaid ka tõelist ühtsust ja koostöövaimu oma meeskonnas. Koolitusel saad praktilisi tööriistu ja teadmisi, kuidas arendada meeskonna intelligentsust (WeQ), mis aitab teil saavutada tulemusi, mis ületavad kõiki ootusi. Tutvu võimalustega Weq.ee.

Copy
Tagasi üles