SA Postimehe Fond rahastab seitsme ajakirjandustudengi haridusteed

Copy
Jaan Tõnissoni Postimehe Fond andis välja 2024. aasta õppetoetused meediatudengitele.
Jaan Tõnissoni Postimehe Fond andis välja 2024. aasta õppetoetused meediatudengitele. Foto: Sille Annuk

SA Jaan Tõnissoni Postimehe Fond otsustas tänavu toetada stipendiumiga viie noore ajakirjandustudengi haridusteed bakalaureuseõppes ning kahe üliõpilase magistriõpet.

Sellel aastal kandideerisid Jaan Tõnissoni Postimehe Fondi stipendiumidele 25 noort, neist üheksa magistriõppes.

Postimehe Fond määras Henn Uuetoale ja Triinu Tähele kummalegi magistriõppe toetuseks 5000 eurot, mis makstakse neile välja kahes osas. Bakalaureuseõppe 4000-eurose stipendiumi pälvivad Margus Vahter, Chrislin Metsanurm, Jan Joonas Tuuna, Triinu Ress ja Johannes Peetsalu. Stipendiumid makstakse välja igakuiste osamaksetena tänavu septembrist kuni järgmise aasta maini.

Margus Vahter õpib ajakirjanikuks Tartu Ülikoolis. Ta on omandanud ajakirjaniku oskuseid Virumaa Teatajas, omaaegses Postimees Juunioris ning on praegu õpingute kõrvalt ametis Postimehe saatejuht-toimetaja ja Kuku raadiouudiste toimetajana. Chrislin Metsanurm on valinud õpingukohaks Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi. Ühtlasi on ta juba 2022. aastast väga mitmekülgset meediat pakkuva Elu24 toimetuse reporter.

Ka Jan Joonas Tuuna valis meediaõppeks Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi ajakirjanduse eriala. Ajakirjandusetöö praktilist kogemust on ta omandanud Eesti Rahvusringhäälingus, kus aitas vaatajateni tuua viimast vuti EMi, oli tänavuse Tartu laulupeo ülekandemeeskonnas, osales Delfi valimisõhtu korraldamises ja on teinud veel palju muudki, mis noorele ajakirjanikule vaid au teeb.

Triinu Ressi nimi on tuttav Postimehe lugejatele. Tartu Ülikoolis meediat õppiv neiu on tänavuse suvereporterina kiiresti toimetusse sulandunud ning saanud hakkama lugudega, mis ei jää kvaliteedilt alla ka kogenud kirjutajatele. Ka Johannes Peetsalu on valinud õpingukohaks Tartu Ülikooli, et oma peres juba kolmandat põlve järjest panustada ajakirjandusse. Ka gümnaasiumi päevil koolilehte teinud noormees on suures meedias saanud esimesed kogemused ERRi raadiouudiste toimetuses.

Henn Uuetoa omandab magistrikraadi Tartu Ülikoolis. Juba 2021. aastast Tartu Postimehega liitunud noormees soovib õpingute käigus süüvida kübersõja ja meedia sidemetesse, võttes aluseks praegu kõigil meeltes mõlkuva Venemaa agressioonisõja Ukrainas. Ka Triinu Tähe läbib magistriõpet Tartu Ülikoolis, olles varem ajakirjaniku kutset proovinud nii ERRi raadiouudistes kui ka Eesti Päevalehe kultuuritoimetuses. Tema isiklik uurimishuvi on seotud ajakirjaniku rollide ning Eesti ajakirjanduse muutumisega ajas. Kõige enam pakub Tähele huvi ajakirjanduse seos ning kohanemine sotsiaalmeedia ja tehisintellektiga.

Jaan Tõnissoni Postimehe Fondi juhatuse liige Aivar Reinap märkis, et konkurss ajakirjandusstipendiumitele oli väga suur ehk häid kandidaate oli palju. «Hea meel on tõdeda, et noori särasilmseid ja nutikaid ajakirjanikke on toimetustele peale kasvamas,» lisas žüriisse kuulunud Reinap.

Sihtasutuse Jaan Tõnissoni Postimehe Fond asutaja on Baltimaade suurim meediakontsern Postimees Grupp AS, et toetada ajakirjanduse eriala tudengite õppeteed nii bakalaureuse- kui ka magistriõppes. Fondi tegevustega saab lähemalt tutvuda fondi veebilehel.

Tagasi üles