Parim kiusuennetaja on teist aastat järjest Antsla gümnaasium

Copy
Parim kiusuennetaja on teist aastat järjest Antsla gümnaasium.
Parim kiusuennetaja on teist aastat järjest Antsla gümnaasium. Foto: Sa Kiusamisvaba Kool

SA Kiusamisvaba Kool (KiVa) kuulutas neljapäeval välja aasta kiusuennetaja kooli tiitli, mille pälvis teist aastat järjest Antsla gümnaasium.

Tiitli andis Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis toimuva KiVa traditsioonilise suvekooli raames üle haridus- ja teadusminister Kristina Kallas.

Kiusamisvaba Kooli programmijuht Jane Alas avaldas heameelt, et Antsla gümnaasium on tegutsenud kiusuennetusega süsteemselt ja järjepidevalt ning kasutanud tulemuslikult ja teadlikult KiVa programmi võimalusi.

«Kooli KiVa tiim toetab aktiivselt oma õpetajaid, et ennetustöö KiVa-tundide näol saaks tõhusalt ja mõjusalt ellu viidud. Koolijuht on otsustavalt olnud KiVa programmi rakendamise ja kiusuennetusega kaasas. Üheskoos kooliperega korraldatakse KiVa väärtuseid kandvaid lisaüritusi kooliperele, samuti jagatakse oma kogemusi lahkelt teiste KiVa-koolidega,» sõnas Alas.

Vägivallatu keskkond teeb õnnelikuks

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallase sõnul iseloomustab õnnelike inimeste ühiskonda see, et vägivalla tase on praktiliselt olematu. «Vägivald, ükskõik mis vormis ta end väljendab, on vägivald ja see teeb inimesed õnnetuks. Õnnelikkuse indeks tõuseb sel juhul, kui ühiskond on suutnud tegeleda enda sees selle vägivallaga, seda vägivalda välja juurida ja ühiskonnas tekitada arusaama, et vägivald ei ole mitte millelegi lahendus mitte kunagi,» sõnas Kallas.

Minister tunnustas ja tänas KiVa-koole selle eest, et koolides tehakse tööd vägivallatu ühiskonna nimel. «Iga järgmine põlvkond peab saama võimaluse olla meist õnnelikum, see on eesmärk. Kõik, kes teevad ja panustavad sellesse, panustavad väga selgelt ka Eesti tulevikku,» lisas Kallas.

KiVa suvekool toimus tänavu juba üheteistkümnendat korda, aasta kiusuennetaja kooli tiitlit on KiVa programmi rakendavatele koolidele välja antud juba seitse aastat. KiVa suvekooli oli sel aasta inspiratsiooni ja mõtteid koguma tulnud ligi 170 osalejat kogu Eestist, osalejate hulgas on nii õpetajaid, tugimeeskonna liikmeid kui ka koolijuhte.

SA Kiusamisvaba Kool asutati 2012. aastal eesmärgiga muuta Eesti koolid kiusamisvabaks. Selleks võimaldatakse Eesti koolidele teadus- ja tõenduspõhiseid sekkumisi, toetatakse koole kiusamisvastaste meetmete kasutuselevõtmisel, tehakse regulaarset monitooringut ning tõstetakse teadlikkust kiusamise ning selle tõkestamise viiside kohta. Eesti koolides on KiVa kiusamise vähendamise teadus- ja tõenduspõhist programmi kasutatud alates 2013. aasta sügisest.

Tagasi üles