Viimane võimalus on kandideerida Tartu Ülikooli mikrokraadiõppesse

Copy
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Kristjan Teedema

Kolmapäeva hilisõhtul lõpeb kandideerimine Tartu Ülikoolis sügissemestril algavatesse mikrokraadiprogrammidesse, kus saab värskendada erialateadmisi või mille abil teha hoopis karjääripööre.

2024/2025. õppeaasta sügissemestril alustab 51 mikrokraadiprogrammi, kus saab omandada teadmisi bioloogiast ja kestlikust arengust, ettevõtlusest ja majandusest, geograafiast, haridusest ja pedagoogikast, infotehnoloogiast, keelest ja kultuurist, keemiast, meditsiinist, psühholoogiast, teenindusest, õigusest ja ühiskonnast.

Töötavale õppijale mõeldud paindlikud mikrokraadiprogrammid toimuvad mugavalt sessioon- või veebiõppena. «Muutuval tööturul on täiendusõpe aina olulisem ja mikrokraadiprogrammi läbimine on hea võimalus suurendada oma tööalast konkurentsivõimet,» selgitas Tartu Ülikooli elukestva õppe keskuse juhataja Tiia Ristolainen.

Tema sõnul on sel aastal seni menukaimad mikrokraadiprogrammid terviseteaduse alused; digiteenuste disain ja suhtlus klientidega; usundid kultuuri- ja mõtteloos; põhiteadmised ja -oskused karjäärinõustamiseks; andmeanalüüs ja ressursimajandus.

Mikrokraadiprogramm on pikem tervikliku sisuga täiendusõppeprogramm, milles arvestatakse tööturu vajadustega. See on loodud tasemeõppeainete põhjal ja osalejad õpivad üldjuhul koos üliõpilastega. Mikrokraadiõppe maht on 12–30 EAP-d ja see kestab enamasti semestri või kaks. Programmi läbinu saab soovi korral jätkata tasemeõppes.

Mikrokraadiprogrammidesse oodatakse õppima vähemalt keskharidusega õppijaid, kuid mitmes programmis tuleb arvestada lisatingimustega. Täpsemat infot mikrokraadiprogrammide sisu, tähtaegade ja tingimuste kohta leiab veebilehelt ut.ee/mikrokraadiprogrammid.

Tagasi üles