Noored Kooli programm saadab koolidesse 39 alustavat õpetajat

Copy
Noored Kooli programmi 18. lend.
Noored Kooli programmi 18. lend. Foto: Sa Noored Kooli

Noored Kooli programmi 18. lend lõpetab reedel ettevalmistuskoolituse ning 39 karjääripöörajast osalejat alustab 1. septembril esimest korda tööd õpetajana.

Programmi kandideeris sel aastal 284 inimest, kellest välja valitud 39 töötavad järgneva kahe aasta jooksul täiskohaga õpetajatena ning läbivad koolitusprogrammi Tallinna Ülikoolis. Osalejad on varem töötanud erinevates valdkondades sisejulgeolekust hotellinduse ja ettevõtluseni.

Alustavad õpetajad on läbinud suvise ettevalmistuskoolituse ning kahenädalase linnalaagri Narvas. Uute osalejate hulgas on eesti keel teise keelena, eesti keele ja kirjanduse, inglise keele, matemaatika, loodusainete ning ajalooõpetajaid.

24-aastane Eha-Liis Võrno hakkab õpetama eesti keelt teise keelena Narva Kreenholmi koolis. «Otsisin kohta, kus minust oleks kõige rohkem kasu. Tundub, et see koht on just Narva.»

Kõige rohkem ootab Eha-Liis esimesi tunde õpilastega. «Esimesed tutvused ja klassisuhete loomine paneb aluse meie tuleviku koostööle. Tahan, et klassis tekiks turvaline keskkond, kus õpilased ei karda valesti vastata või halba hinnet. Ma ei saavuta neid eesmärke lihtsalt, aga ma pürgin nende poole ikkagi,» sõnas värske õpetaja.

Noored Kooli tegevjuhi Annika Küngase sõnul on ettevalmistuskoolitusega tehtud algus, kuid suurem töö on alles ees. «Meie osalejaid ühendab tugev soov olla suurepärane õpetaja, et seeläbi noorte elus ja hariduses laiemalt muutust luua. Nad on saanud esimesed teadmised ja praktika, kuid kaks aastat klassi ees ja koostöö kogenud kolleegidega oma valitud koolis aitab neil tõeliselt heaks õpetajaks kasvada,» rääkis Küngas.

Programmis alustavast 39 õpetajast 18 suundub Harjumaale, neist 12 Tallinna linna, viis õpetajat alustab tööd Ida-Virumaal ning õpetajad suunduvad ka Pärnu-, Tartu-, Saare-, Viljandi-, Rapla- ja Lääne-Virumaale.

Peagi algab värbamine Noored Kooli 19. lendu. Kandideerima oodatakse kõiki inimesi olenemata vanusest, kellel on vähemalt bakalaureusekraad, väga head suhtlemis- ja eestvedamisoskused ning suur soov pühenduda laste arengu toetamisele.

SA Noored Kooli on Swedbank Eesti ja Heateo Sihtasutuse toel loodud vabaühendus, mis loob kasvukeskkonda haridusvaldkonna eestvedajate kujunemiseks, et iga laps Eestis saaks väga hea hariduse. Selleks valitakse programmi võimekad eestvedajad erinevatelt elualadelt, kes ei ole õpetajaks õppinud, kuid soovivad anda oma panuse Eesti haridusse ja töötada vähemalt kaks aastat koolis õpetajana. Programm pakub neile koostöös Tallinna Ülikooliga mitmekülgset õpetamis- ja juhtimiskoolitust ning tugisüsteemi. Pärast kaht aastat saavad programmis osalejad otsustada, kas soovivad jätkata tööd õpetajana või suunduda haridusvaldkonna teistele tasanditele. Noored Kooli on aastate jooksul toonud haridusse üle 300 inimese, kellest enamik töötab siiani haridusvaldkonnas.

Tagasi üles