Kehva keeleoskuse tõttu töö kaotanud õpetajad saavad võimaluse töötuskindlustushüvitisele (4)

Copy
Raha. Pilt on illustratiivne.
Raha. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik / Arhiiv

Tallinna linn on tööinspektsiooni juhistele tuginedes valmis pakkuma kehva eesti keele oskuse tõttu töö kaotanud õpetajatele soodsamaid tingimusi haridussüsteemist lahkumiseks.

Tallinn vabastas keelenõuetele mittevastavad õpetajad töölt vastavuses töölepingu seadusega ning lähtudes kohtupraktikast. Tööinspektsioon on aga pöördunud linna poole ettepanekuga muuta osa vabastatud õpetajate töölepingute lõpetamise aluseid, et anda neile võimalus töötuskindlustushüvitise saamiseks.

Abilinnapea Aleksei Jašin rõhutas, et Tallinn on pühendunud oma õpetajate toetamisele ja töötab selle nimel, et leida lahendusi, mis oleksid õiglased. «Tallinna linn vabastas keelenõuetele mittevastavad õpetajad töölt vastavalt kehtivale seadusele, kuid tööinspektsioon soovitab üle vaadata osa töölepingute lõpetamise alused, et pakkuda töötajatele võimalust saada töötuskindlustushüvitist. Meie oleme valmis tööinspektsiooni juhistele tuginedes oma endistele töötajatele soodsamaid tingimusi rakendama. Selle sammuga soovime pakkuda kindlustunnet ja sotsiaalseid garantiisid meie haridussüsteemi panustanud, kuid nüüd süsteemist lahkuma pidanud töötajatele,» ütles Jašin.

Uus kord puudutab 124 töölepingut. Kõigi vabastatud õpetajatega, keda see otsus puudutab, võetakse personaalselt ühendust lähinädalatel, et arutada võimalikku töölepingu lõpetamise aluste ülevaatamist ja edasisi samme.

Tagasi üles