Maaülikool avas lisavastuvõtu magistriõppesse

Copy
Eesti Maaülikooli hoone.
Eesti Maaülikooli hoone. Foto: Kristina Kurm

Maaülikool avas reedel täiendava vastuvõtu magistriõppe õppekavadele.

Kes soovivad jätkata kõrgkooliõpinguid maaülikooli magistriastmes, saavad esitada avalduse sisseastumise infosüsteemis SAIS 15. augustini.

Täiendaval sisseastumiskonkursil oodatakse avaldusi kaheksale magistriõppekavale erinevates valdkondades alates aiandusest ja metsatööstusest kuni tootmistehnika, toiduainete tehnoloogia või ka ökonoomika ja ettevõtluseni. Lisaks saab kandideerida maastikuarhitektuuri, metsamajandus ja metsaökoloogia ning loomakasvatuse erialale.

Õppeosakonna juhataja Ina Järve sõnul on täiendava konkursi eesmärk täita vabaks jäänud õppekohad ja anda võimalus hilisematele otsustajatele. «Meie kogemus näitab, et palju inimesi teeb otsuse jätkata oma kõrgharidusteekonda magistriõppes alles pärast suvepuhkuse lõppu. Sügise lähenedes hakatakse mõtlema, mida juurde õppida. Magistriõppesse tulijate hulgas on nii värskeid bakalaureuseõppe lõpetajaid kui ka juba neid, kellel ülikooli lõpetamisest pikem aeg möödas. Magistriõpe on paindlik ja toimub sessioonõppevormis, see võimaldab edukalt õppida ka töö kõrvalt,» rääkis Järve.

Magistriõppesse kandideerimisel arvestatakse eelneva õppeastme lõputöö või eksami hinnet või vastuvõtukatse hinnet ja eelneva õppeastme kaalutud keskmist hinnet akadeemilise õiendi alusel. Vastuvõtukatse toimub 21. augustil ning vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse 22. augustil. Oma õppimatulek tuleb kinnitada kahe päeva jooksul.

Tagasi üles