Tallinna Tehnikaülikool avas sügissemestri vastuvõtu avatud õppesse

Copy
TalTech kutsub õppima
TalTech kutsub õppima Foto: TalTech

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) avas sügissemestri vastuvõtu avatud õppesse ja täiendava vastuvõtu mikrokraadikavadele.

Avatud õppes õppijate hulk on aasta-aastalt kasvanud ja huvi täiendavate teadmiste omandamise vastu on suurenenud.

TalTechi avatud õppes saab valida üle 1000 bakalaureuse- või magistritaseme õppeaine vahel. Sügisel saab alustada õpinguid ka ligi 50 mikrokraadikaval, programmeerimisest ja tehisintellektist kuni roheliste energiatehnoloogiate ja teenusedisainini. Avatud õppe kaudu saavad ülikooli õppeaineid tasuliselt valida ka need noored, kellel suvel ei õnnestunud kõrgkooli pääseda.

TalTechi avatud ülikooli juhataja Hanno Tomberg ütles, et avatud õpe on parim viis täiskasvanud õppijal oma teadmisi täiendada, mis omakorda võib tulevikus viia ülikooli täiskraadi omandamiseni. «Teadmiste olulisus pole ühiskonnas kahanenud ja tööandjad hindavad töötajaid, kes ennast iga-aastaselt arendavad,“ lausus Tomberg. „Ainsa tehnikaülikoolina pakume laia valikut õppeaineid inseneriteadustest ja infotehnoloogiast majanduse, loodusteaduste ja merenduseni.»

Mikrokraadikavadest on sellel suvel populaarseimad olnud programmeerimine, infosüsteemide arendamine, teenusedisain ja teised majandusteaduskonna mikrokraadikavad. Rohkem osalejaid ootaks energiasüsteemide, hoonete energiatõhususe ja ringmajanduse mikrokraadikavadele. Palju uusi mikrokraadikavasid on ka Virumaa kolledžis Kohtla-Järvel, samuti pakuvad mikrokraadikavu Tartu ja Kuressaare kolledžid.

Eelmise aasta sügisel asus avatud õppe ja mikrokraadikavade kaudu TalTechis õppima 987 täiendusõppijat. Täiendav vastuvõtt mikrokraadikavadele kestab kuni 23. augustini ja avatud õppes kuni 30. augustini. Õppetöö sügissemestril algab 2. septembrist.

Tagasi üles