Tallinn otsib kampaaniaga koolidesse ja lasteaedadesse õpetajaid

Copy
Tallinn soovib leida kampaaniaga uusi õpetajaid.
Tallinn soovib leida kampaaniaga uusi õpetajaid. Foto: Tallinna Haridusamet

Esmaspäeval algas teine etapp Tallinna linna värbamiskampaanias «Vasta kutsele!», mille eesmärk on leida pealinna koolidesse ja lasteaedadesse erinevate ainete õpetajaid, abiõpetajaid ja tugispetsialiste ning tunnustada kõiki kampaaniale vastanud inimesi.

Abilinnapea Aleksei Jašin rõhutas, et praegu, kui Eestis viiakse läbi üks haridussüsteemi suuremaid ja olulisemaid reforme, on eriti oluline, et igas koolis ja lasteaias töötaksid inimesed, kes tahavad ja suudavad pühenduda õpetajaametile ning panustada Eesti riigi kindlasse tulevikku.

«Algava õppeaasta eel näeme, kui palju on Tallinna linna lasteaedades ja koolides oma elukutsele pühendunud inimesi, kes viivad ellu ühte viimase aja olulisemat reformi – ülemineku eestikeelsele õppele. Selle reformi edumõõdikuks on igale lapsele tagatud kvaliteetne haridus ja selle saavutamiseks on meil vaja veelgi rohkem professionaale, kes inspireeriksid ja toetaksid meie noori,» rääkis Jašin.

Ootamas on väärikad töötingimused

Tema sõnul on praegu lasteaed ja kool parim koht, kus anda oma panus Eesti tulevikku, kujundades noortes ühiseid väärtusi ja aidates noori õpiteel. «Neid inimesi, kes võiksid endas avastada õpetajakutsumuse, on meie seas palju ning nende leidmine, julgustamine ja toetamine on Tallinna linna jaoks üks olulisi prioriteete. Meie eesmärgiks on kvaliteetne haridus igale pealinna lapsele ja noorele. Kandidaatidelt ootame kõrghariduse olemasolu ja valmisolekut end täiendada pedagoogika valdkonnas ning lõpuks omandada õpetaja kutse,» rääkis Jašin.

Ta lisas, et värbamisest veelgi olulisem on väärikate töötingimuste pakkumine õpetajatele, et nende töökoormus ja palk oleks võimalikult tasakaalus. Just seetõttu on Tallinna linn suunanud täiendavad seitse miljonit eurot palgafondi koolidele ja lasteaedadele ning jätkab haridusleppe läbirääkimisi Haridustöötajate Liiduga ning haridus- ja teadusministeeriumiga.

Tublimaid saavad tunnustuse

Tallinna haridusameti värbamisjuhi Annely Tanki sõnul võtab augustikuu kampaania lisaks vabade täitmisele fookusesse märkamise ja tunnustamise. «Eestikeelsele õppele üleminekuga seoses on vabu ametikohti veel üle linna täita, aga meil haridusjuhtidega on väga hea meel, et nii paljud inimesed on kutsele vastanud: mõni alles paari päeva eest, mõni juba aastakümneid tagasi. Algava õppeaasta kutsun üles kõiki õpetajaid, lapsevanemaid ja noori üksteist rohkem märkama ja tunnustama. See aitab õppekeskkonda palju paremaks muuta – ja sealhulgas häid õpetajaid hoida,» rääkis Tank.

Tallinna linna värbamiskampaania «Vasta kutsele!» viiakse läbi 19. augustini sotsiaalmeedias. Värbamiskampaania juunis toimunud esimese laine tulemusena kasvas kandidaatide koguarv neljandiku võrra. Augustikuise kampaania eesmärgiks on kasvatada sobilike kandidaatide arvu vähemalt 50 protsenti võrra.

Praegu on Tallinna haridusasutustes kokku üle 200 aktiivse tööpakkumise. Koolidesse ja lasteaedadesse oodatakse tööle erinevate ainete õpetajaid, abiõpetajaid ja tugispetsialiste.

Kampaania raames jagavad oma kogemusi Tallinna haridustöötajad, rääkides oma tööst, karjäärimuutustest, professionaalsetest raskustest ja rõõmudest. Juba täna hakkavad nad jagama oma lugusid, et kõik, kes on huvitatud karjääri alustamisest või karjääripööre tegemisest ja õpetajaks saamisest, saaksid rohkem infot otse allikast.

Tagasi üles