Enerhacki laager õpetas energeetikat enam kui 600 lapsele

Copy
Enerhacki laager õpetas energeetikat enam kui 600 lapsele.
Enerhacki laager õpetas energeetikat enam kui 600 lapsele. Foto: TalTech

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTechi) pealinna kampuses toimus 1.–13. juulini viies suvine Enerhack Camp, kus õppis kuulsate spetsialistide abiga energeetikat üle 600 lapse.

«Oleme uskumatult uhked, et sel aastal kogus Enerhack Camp rekordarv osalejaid – 650 last. Me saime üle 1000 avalduse, mis kinnitab tohutut huvi meie programmi vastu,» ütles Enerhacki projekti arendusjuht Alesja Nehhožina.

«Meil on hea meel, et saime anda võimaluse õppida eesti, vene ja inglise keeles, mis muutis laagri kättesaadavaks ja huvitavaks erinevatest keelekogukondadest pärit lastele,» jätkas Nehhožina.

«Täname kõiki külalislektoreid, sealhulgas regionaalminister Piret Hartmani, endist energeetika asekantslerit Timo Tatarit ja paljusid teisi eksperte, kes oma teadmisi ja kogemusi jagasid. Eriline tänu olümpiavõitjale Irina Embrichile inspireerivate vehklemistundide eest,» lisas Enerhacki esindaja.

Enerhack Campi suvelaagri ainulaadsus seisneb selles, et see ühendab endas nii energeetikaalaseid kursusi kui ka meistriklasse, sel aastal oli valikus sellised teemad nagu soojusenergia, elekter, energia transpordis ja taastuvad energiaallikad, aga lisaks veel rikkalik ja põnev programm.

Lapsed said loogilise mõtlemise ja strateegilise planeerimise arendamiseks proovida erinevaid spordialasid nagu jalgpall, korvpall, vehklemine, male ning osaleda mängudes, võistlustes ja sportlikes teatejooksudes.

«Meie eesmärk on inspireerida lapsi energeetikat ja inseneriteadusi õppima, näidates neile, et need valdkonnad pole mitte ainult põnevad, vaid pakuvad ka paljulubavaid karjäärivõimalusi. Tänu meie partneritele – Briti Nõukogule Eestis, USA ja Rootsi saatkonnale ning Eesti suurimatele energiaettevõtetele – saime oma programmi kõrgel tasemel ellu viia,» nentis Nehhožina.

Tagasi üles