Sisekaitseakadeemiasse esitati rekordarv sisseastumisavaldusi

PM Haridusportaal
Copy
Sisekaitseakadeemia Tallinna õppehoone
Sisekaitseakadeemia Tallinna õppehoone Foto: Sisekaitseakadeemia

Esmaspäevaga lõppes avalduste vastuvõtt Sisekaitseakadeemiasse ning selle aasta tulemused olid rekordilised.

Kokku esitati 1181 sisseastumisavaldust, mis on viimaste aastate parim tulemus ning ületas eelmise aasta tulemust 327 avalduse võrra ehk koguni 38 protsenti. Populaarseimateks kujunesid politseiteenistuse ning tolli ja maksunduse õppekavad. Tavapärasest suurem on konkurss ka päästeteenistuse ja päästekorraldaja õppesse.

«Sisseastumisavalduse kasv Sisekaitseakadeemiasse on olnud märkimisväärne. Rõõmustame, et soov õppida, teha tähendusega tööd ja panustada Eesti siseturvalisusesse on kasvanud,» kommenteeris Sisekaitseakadeemia õppeprorektor Ingrid Vetka.

Tema sõnul võetakse sellel aasta kaks korda rohkem õppijaid politseiõppesse. «Oleme politseitööd ja õppimisvõimalusi ka aktiivsemalt tutvustanud. Hea meel on näha, et kandideerijad omalt poolt suurt huvi välja näitavad. Tavapärasemast suuremat huvi näidati ka pääste- ja finantskolledži õppekavade vastu. Võime ainult spekuleerida, kas maksupoliitikal ja riigi rahanduse seisul siin mõjutusi oli või mitte, kuid finantsteemad on selgelt populaarne suund tulevikuks,» kommenteeris Vetka.

Vastuvõtukatsed algavad neljapäeval ning konkursi edukalt läbinute pingeread avalikustatakse õppekavade kaupa esimesel võimalusel.

«Ootame huviga eelseisvaid sisseastumiskatseid, milles kandideerijad saavad demonstreerida oma võimekust ja sobivust valitud erialale. Olen veendunud, et selgi sügisel alustavad Sisekaitseakadeemias oma õpinguid kõrge motivatsiooniga võimekad tulevased turvatunde loojad,» lisas Vetka.

Sisekaitseakadeemias saab õppida kutsehariduse, rakenduskõrghariduse ning magistritasemel. Kõikide vastuvõtutingimuste ning õppekavadega on võimalik tutvuda Sisekaitseakadeemia koduleheküljel www.sisekaitse.ee/sisseastuja.

Lisaks saab töötamise kõrvalt õppida ka mikrokraadikavadel. Mikrokraadikava on tasemeõppe õppeainetest loodud terviklik täienduskoolituse õppekava, mille läbimisega saab täiendada ja omandada uusi valdkonnapädevusi või õppida juurde täiendav eriala. Uue õppeaasta mikrokraadikavadele saab registreerida kuni 15. augustini.

Tagasi üles