Lennundusfirma paneb õla alla valdkonna tehnikute koolitamisele

PM Haridusportaal
Copy
Magnetic MRO ja lennukid.
Magnetic MRO ja lennukid. Foto: Magnetic MRO

Eestis tegutsev rahvusvaheline kiiresti kasvav lennundusettevõte Magnetic MRO sõlmis kolmepoolse vastastikuse mõistmise memorandumi Eesti Ettevõtluskõrgkooliga Mainor (EEK Mainor) ning Riia Transpordi ja Telekommunikatsiooni Instituudiga (TSI) lennundustehnikutele suunatud õppekava väljatöötamiseks.

«See strateegiline koostöö on proaktiivne samm praeguste lennunduse tööjõuprobleemide lahendamiseks,» ütles Magnetic MRO operatiivjuht Jan Kotka. «Ühendades Magnetic MRO hooldusorganisatsiooni aastakümnete pikkuse praktilise kogemuse EEK Mainori ja TSI akadeemiliste tugevustega, loome tugeva, tulevikku suunatud õppekava, mis varustab järgmise põlvkonna lennundustehnikuid vajalike oskuste ja teadmistega, et selles dünaamilises tööstuses edukalt toime tulla.»

Õppekava väljatöötamisse kaasatakse Magnetic MRO praktiliste ülesannete kureerimisega, Riia Transpordi ja Telekommunikatsiooni Instituut lennundusalaste teemadega ning Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor üldise programmi struktuuri pakkumisega bakalaureusekraadi jaoks. Kolmeaastane ingliskeelne programm hakkab toimuma Ülemiste City ülikoolilinnakus. Koostöö eesmärk on anda bakalaureusekraad nii EEK Mainorist kui ka Riia Transpordi ja Telekommunikatsiooni Instituudist.

«Rahvusvaheline koostöö on Eesti majanduse võtmetegur,» ütles Andrus Pedai, Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor rektor. «Magnetic MRO on silmapaistev näide rahvusvahelisest tehnoloogiaettevõttest, mis meelitab ligi globaalseid talente ja toetab Eesti kõrgtehnoloogiliste toodete eksporti. EEK Mainor on rõõmuga kaasatud sellesse kolmepoolsesse koostöösse eesmärgiga käivitada Magnetic Academy ja lennundustehniku õppekava.»

See algatus on osa Magnetic Academy jätkuvatest pingutustest, mis käivitati käesoleva aasta alguses, ja mille eesmärk on koolitada järgmise paari aasta jooksul 60 kuni 100 uut lennundustehnikut. Uus bakalaureusekraadiprogramm on kavandatud alustama 2025/2026 õppeaastal, sõltuvalt rahastuse kokkulepetest.

«See strateegiline partnerlus ei vasta mitte ainult kiirele vajadusele oskuslike lennundustehnikute järele, vaid tugevdab ka Eesti positsiooni globaalses kõrgtehnoloogia ja lennunduse sektoris,» nentis Kotka.

Tagasi üles