Mereakadeemia tudengitele avaneb praktikavõimalus suurtel kruiisilaevadel

PM Haridusportaal
Copy
TalTechi Eesti Mereakadeemia tudengitele avanevad erakordsed praktikavõimalused Holland America Line kruiisilaevadel
TalTechi Eesti Mereakadeemia tudengitele avanevad erakordsed praktikavõimalused Holland America Line kruiisilaevadel Foto: TalTech

TalTechi Eesti Mereakadeemia (EMERA) alustas partnerlust Holland America Line'iga, maineka kruiisifirmaga Carnival Corporationi koosseisus, et pakkuda tudengitele ainulaadseid võimalusi praktiliste kogemuste omandamiseks ja karjääri edendamiseks merendusvaldkonnas.

Holland America Line, mis on tuntud oma 11 modernse klassikalise laevaga laevastiku poolest, teeb igal aastal üle 500 reisi, külastades kõiki seitset mandrit. Nende reisimarsruudid hõlmavad populaarseid sihtkohti nagu Kariibid, Alaska, Euroopa, Mehhiko, Lõuna-Ameerika, Panama kanal, Austraalia, Uus-Meremaa ja Aasia, samuti eksklusiivseid reise Amazonasele, Antarktikasse ja pikendatud Grand Voyage kruiise. Nii ulatuslik navigatsiooni piirkond ja sadamate mitmekesisus pakub tudengitele laialdaselt kogemusi.

Esimene tudeng pääseb juba laevale

EMERA laevamehaanika tudeng Mark-Mihkel Eiche on esimene Mereakadeemia tudeng, kes võeti vastu Holland America Line'i prestiižsesse kadetipraktika programmi. Mark-Mihkel alustab oma praktikat MS Noordami pardal, kus tal on võimalus rakendada oma akadeemilisi teadmisi reaalses töökeskkonnas ning potentsiaalselt tagada endale töökoht Holland America Line'is pärast akadeemia lõpetamist.

Eiche sõnul on Holland America Line tohutu võimalus nii talle kui ka tulevaste praktikantide jaoks, sest see tegutseb välismaal ja koosneb peaaegu 800-liikmelisest meeskonnast, kes on pärit üle kogu maailma. «Laevastik on suur, mis annab palju erinevaid marsruute ja töövõimalusi. Holland America Line annab võimaluse mõista, mida tähendab suure ja tehniliselt keeruka masina hooldamine, lisaks arendab ka pikaajaliselt samade inimestega töötamist ja elamist, äraolekuga toimetulemist ja sotsiaalseid oskusi.»

EMERA laevamehaanika programmijuht Valentin Bratkov lisas, et kogu oma elu on ta kokku puutunud erinevate laevadega, lasti-, reisijate- ja kruiisilaevadega, kuid kruiisilaevad ja parvlaevad on viimastel aastatel olnud tema prioriteediks ja pühendumiseks. «Eesti Mereakadeemia laevamehaanikute ja laevajuhtimise kõrgharidus peab olema ajakohastatud ning just seda ülesannet peavad täitma Eesti Mereakadeemia õppekavad. Esimeses etapis kaasasime praktikaprogrammi suurte kruiisilaevade omanikke, neist üks oli Holland America Line. Algus on tehtud ja me jätkame seda teed.»

Hea karjäärivõimalus

Tulevikku vaadates on Holland America Line väljendanud vajadust kvalifitseeritud spetsialistide järele erinevatel tehnilistel ja operatiivsetel ametikohtadel, sealhulgas on oodatud elektrotehnika ohvitserid (ETO), HVAC-insenerid, vahimehaanikud ja navigatsiooni ohvitserid. Sellest tulenevalt on nad valmis pakkuma praktikakohti nii vahimehaanikutele, elektrimehaanikutele, külmutusseadmete mehaanikutele kui ka navigatsiooni eriala üliõpilastele.

«See partnerlus ei rõhuta mitte ainult Eesti Mereakadeemia pakutava hariduse kvaliteeti ja asjakohasust, vaid on kooskõlas ka meie missiooniga varustada tudengeid oskuste ja kogemustega, mis on vajalikud edukaks karjääriks merendusvaldkonnas. Oleme kindlad, et koostöö Holland America Line'iga sillutab teed tulevastele võimalustele ja annab olulise panuse meie tudengite professionaalsesse arengusse,» kinnitas Bratkov.

Tulevased tudengid, kes kaaluvad karjääri merenduse valdkonnas, võivad olla kindlad, et EMERA pakub ainulaadseid ja väärtuslikke praktikavõimalusi, mis on olulised edukate merenduse spetsialistide kujundamisel.

Vastuvõtt kestab kuni 3. juuli keskpäevani.

Tagasi üles