Sulgub noore õpetlase stipendiumi taotlusvoor

PM Haridusportaal
Copy
Euro rahatähed. Pilt on illustratiivne.
Euro rahatähed. Pilt on illustratiivne. Foto: IMAGO

Esmaspäevani saab taotleda noore õpetlase stipendiumit välisriigi kõrgkoolis bakalaureusekraadi omandamiseks – stardiraha õpingute alustamiseks on 5000 eurot.

Haridus- ja noorteameti stipendiumite ja toetuste tiimi juhi Carmen Raudsepa sõnul jääb sageli andekatel noortel maailma mainekatesse ülikoolidesse minemata rahapuuduse tõttu. «Seetõttu ongi ellu kutsutud noore õpetlase stipendium, mille algatajad soovivad igal aastal välja valida stipendiaadid, kelle õpinguid stardirahaga toetada. Noore õpetlase stipendiumi on alates 2004. aastast välja antud rohkem kui 200 andekale noorele,» rääkis Raudsepp.

Igal aastal valitakse välja paarkümmend noort stipendiaati. Stipendiumi saamisega kaasneb kohustus rakendada omandatud teadmisi pärast õpingute lõppu Eesti hüvanguks. Sihtriikidest on varem olnud populaarsemad Holland, Ameerika Ühendriigid ja Suurbritannia. Lisaks on mindud õppima näiteks Rootsi, Itaaliasse, Lõuna-Koreasse ja Prantsusmaale.

Stipendiaatidest on praeguseks kujunenud kogukond, mille juured asuvad Eestis, aga liikmed paiknevad üle maailma. «Julgustame kandideerima koolilõpetajaid kogu Eestis, sest noori, kelle unistuste ülikool asub välismaal, on igas koolis,» rääkis noore õpetlase stipendiumi algataja ja nõukogu esimees Tõnu Pekk.

Noore õpetlase stipendiumi programm on Eesti ettevõtjate, haridus- ja teadusministeeriumi ning haridus- ja noorteameti koostöös väljaantav stipendium, mille eesmärk on toetada Eestist pärit andekate noorte bakalaureuseõpinguid välisriikide tunnustatud kõrgkoolides.

Stipendiaatide valimisel hinnatakse nii õpitulemusi, ühiskondlikku aktiivsust kui ka motivatsiooni välismaal õppida ja omandatud tarkusi pärast kraadi omandamist Eestis rakendada. Stipendiaadid tehakse teatavaks juulis ning stipendiumid antakse üle augustis.

Tagasi üles