Vaata, millised on Tartus rakenduskõrghariduse menukaimad õppekavad

PM Haridusportaal
Copy
Tartu tervishoiu kõrgkool
Tartu tervishoiu kõrgkool Foto: Kristjan Teedema

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rakenduskõrghariduse õppekavade 314 õppekohale esitati ligi 1800 sisseastumisavaldust, kutseõppekavadele jätkub vastuvõtt 31. juulini.

Dokumentide vastuvõtt kõrghariduse õppekavadele kestis 12.-26. juunini. Rakenduskõrghariduse tasemel tuntakse suurimat huvi radioloogiatehniku, füsioterapeudi, ämmaemanda ja bioanalüütiku õppekavade vastu: radioloogia õppekaval on konkurss 11,36 huvilist õppekohale, füsioterapeudi õppekaval 9,83, ämmaemanda õppekaval 7,19 ja bioanalüütiku õppekaval 6,17.

Õe õppekava Tartu ja Narva rühma kandideerib üle 600 huvilise. Magistritasemel on populaarseim terviseteaduse vaimse tervise õenduse suund, kus kandideerib ligi kaheksa huvilist õppekohale.

«Esitatud avalduste arv näitab, et Tartu Tervishoiu Kõrgkool on sisseastujate seas hinnatud valik ja tervishoiuvaldkond on jätkuvalt atraktiivne. Rakenduskõrghariduse konkursid kõrgkoolis on viimastel aastatel olnud stabiilselt kõrged, üle viie avalduse õppekohale, kuid tänavu torkab silma kõrge konkurss radioloogiatehniku ja bioanalüütiku õppekavadele,» tõdes Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppeprorektor Kersti Viitkar.

Tema sõnul näitab avalduste arv nendele erialadele suurt huvi bioanalüütiku ja radioloogiatehniku ameti vastu ja sisseastujad võivad olla kindlad, et õppe lõpetades on nad tööturule väga vajalikud ja hinnatud spetsialistid. «Mõlemal õppekaval avame kaks gruppi, ühe Tallinnas koostöös Ülemiste Cityga ja teise Tartus. Avame ka sellel sügisel õe õppekava grupi Narvas, kuhu kandideeris 26 õppekohale üle 80 soovija.»

Tartu Tervishoiu Kõrgkool võttis 26. juunini huvilisi vastu magistriõppes terviseteaduse õppekavale neljal õenduse erialal ning rakenduskõrgharidusõppes õe, füsioterapeudi, bioanalüütiku, ämmaemanda, tervisekaitse spetsialisti ning radioloogiatehniku õppekavadele.

31. juulini saab kandideerida massööri, tegevusjuhendaja, lapsehoidja, hooldustöötaja, podoloogi ja erakorralise meditsiini tehniku kutseõppekavadele. Samuti on 1. augustini käimas vastuvõtt rahvusvahelistele magistriõppekavadele: radiograafiasse ja füsioteraapiasse.

Tartu Tervishoiu Kõrgkool on nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt tunnustatud nüüdisaegse õpikeskkonnaga tervishoiu-, teeninduse- ja sotsiaalalast koolitust pakkuv kõrgkool, mille missiooniks on luua parimad võimalused tervishoiuhariduseks ja arendada ühiskonna terviseteadlikkust.

Tagasi üles