Lasnamäe vene koolist lahkunud õpilane: ma ei kahetse juhtunut üldse! (2)

Andrei Terehhovi vanemad olid mures, kui palju see skandaal ta hindeid mõjutab, kui palju kool kaikaid kodaraisse võib pilduda.
Andrei Terehhovi vanemad olid mures, kui palju see skandaal ta hindeid mõjutab, kui palju kool kaikaid kodaraisse võib pilduda. Foto: Madis Veltman

Lasnamäe vene gümnaasiumi juhtkonda poliitilises tagakiusamises süüdistanud ja pärast skandaali eestikeelsesse kooli astunud Andrei Terehhov avaldas Rus.Postimehele, mis toimub tegelikult vene koolides ning jagas oma nägemust haridusreformist ja integratsioonist.

Üheksanda klassi õpilane Andrei Terehhov võtab aktiivselt sõna vene õppekeelega koolide kaasajastamise poolt Eestis, keskendudes tema hinnangul ebapiisavale pingutusele eesti keelele üleminekul ja koolide liigsele suletusele.

Aprillis avaldasid mitmed Eesti väljaanded materjale, kus Terehhov süüdistas oma kooli selles, et teda ei tahetud tema seisukohtade tõttu gümnaasiumi kümnendasse klassi võtta. Kool selgitas, et tegutseb reeglite järgi ja jutt pole mitte õpilase arvamusest, vaid tema õppeedukusest. Toona konflikti sekkunud Tallinna abilinnapea Aleksei Jašin õpilase õiguste rikkumist ei näinud, kuid nentis, et sõnavabadus tuleb tagada.

Tagasi üles