Maaülikool annab lõpudiplomi 515 õppurile

Copy
Maaülikooli lõpuaktus mullu.
Maaülikooli lõpuaktus mullu. Foto: Eesti Maaülikool

Eesti Maaülikoolis algavad teisipäeval lõpuaktused, mille käigus saavad diplomi kokku 515 õppurit, neist 50 lõpetavad cum laude.

Teisipäeval kell 12 antakse ülikooli peahoone aulas ülikooli lõpudiplom 179-le metsanduse ja inseneeria instituudi lõpetajale. Bakalaureusekraadi saab 77 ülikoolilõpetajat, rakenduskõrghariduse omandab 13 inimest. Inseneriõppe integreeritud õppekavadel on lõpetajaid 25. Magistridiplom antakse metsanduse ja inseneeria instituudis 64 ülikoolilõpetajale.

Kolmapäeval jõuab järg maaülikooli kõige suurema instituudini. Kell 11 toimub põllumajandus- ja keskkonnainstituudi bakalaureuseõppe lõpuaktus 123 ülikoolilõpetajale ning kell 15 saab õnnitleda 128 magistriõppe lõpetajat.

Neljapäeval kell 12 toimub veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lõpuaktus, kus lõpudiplomi saab tänavu 85 lõpetajat, neist 22 bakalaureuseõppes, 54 veterinaarmeditsiini integreeritud õppes ning üheksa magistriõppes.

Ingliskeelsete õppekavade lõpetajaid on maaülikoolis kokku 65, neist pea pooled veterinaarmeditsiini õppekavalt. Kokku on maaülikooli lõpetajate arv tänavu enam kui poolesaja inimese võrra suurem kui mullu.

Juba on avatud ka vastuvõtt maaülikooli õppima asumiseks 2024. aasta sügisel, tudengikandidaadid saavad valida 34 eestikeelse õppekava vahel.

Õppeaasta lõpuaktused toimuvad Tartus Kreutzwaldi 1a aadressil asuvas Eesti Maaülikooli peahoones. Aktustele peahoone aulasse pääsevad lõpetajad, kuid vabade kohtade olemasolul ka külalised. Iga aktuse orienteeruv kestvus on poolteist kuni kaks tundi. Samuti on võimalik lõpuaktuseid jälgida otseülekandena EMÜ videoserverist video.emu.ee ning ekraanidelt aula fuajees, peahoone auditooriumis 104 ning raamatukogus.

Tagasi üles