Üle 31 000 Tallinna lapse õppis prügi vähendama ja asju taaskasutama

PM Haridusportaal
Copy
Prügihunt õpetas lapsi jäätmeid vähendama
Prügihunt õpetas lapsi jäätmeid vähendama Foto: Tallinna lasteaed Kikas

Tallinna lasteaedades ja koolides viidi kahe aastaga läbi keskkonnahariduslik programm, mille käigus õpetati 31 300 last prügi vähendama ja asju taaskasutama.

Programm kestis 2022. aasta septembrist tänavuse õppeaasta lõpuni. Selle aja jooksul viidi läbi 1290 õppetundi, neist 558 lasteaedades, 565 koolides ja 167 avalikel üritustel. Maskott Prügihunt innustas lapsi taaskasutama ja prügi sorteerima. Samuti tutvustati lastele mereprügi probleemi. Lasteaialastele jagati kokku 15 740 värviraamatut ja õpilastele 15 550 töövihikut keskkonnateemaliste ülesannetega.

Prügihunt rõõmustas lapsi ka paljudel üritustel, nagu LHV Maijooks, noorte laulu- ja tantsupidu, Tallinna vanalinna päevad ja Tallinna Maraton. Koostöös AV Media Partners OÜ-ga valmis õppevideo «Prügihunt õpetab jäätmeid liigiti koguma», mida näidatakse ERR Jupiter Lasteekraanis ja ETV2-s.

Tallinn on alates 2001. aastast keskendunud laste keskkonnateadlikkuse tõstmisele. «Eri sihtrühmadele suunatud teavitustöö keskkonnasäästlike harjumuste kujundamiseks on äärmiselt vajalik. Kõige tõhusam on see aga kindlasti siis, kui alustada juba maast madalast. Seetõttu jätkame õppeprogrammi läbiviimist lasteaedades ja koolides ka järgmistel õppeaastatel,» ütles Tallinna abilinnapea Margot Roose.

Uus programmiperiood algas 15. juunil ja kestab 14. juunini 2026. Lisaks 5-7-aastastele lasteaialastele ja 1.-3. klasside õpilastele kaasatakse nüüd ka 4. klassid. Programmi viiakse läbi eesti keeles, pakkudes muukeelsetele lastele vajadusel keelelist tuge.

Programmi «Jäätmetekke vältimine ja vähendamine, kordus- ja taaskasutamine ning jäätmete liigiti kogumise harjumuse kujundamine» viib läbi Tallinna Strateegiakeskuse ringmajanduse osakond koostöös OÜ Üritusturundusega.

Tagasi üles