Liikumisõpetajate suvekool annab hoogu laste liikumisaktiivsusele (1)

Copy
Mullunbe õpetajate suvekool
Mullunbe õpetajate suvekool Foto: Revo Raudjärv

Kääriku spordikeskuses toimub teisipäevast neljapäevani liikumisõpetajate suvekool LIISU 2024, millest võtab osa 70 koolide ja lasteaedade liikumisõpetajat üle Eesti.

Suvekooli eesmärk on täiendada õpetajate teadmisi ja praktilisi oskusi, mis aitavad motiveerida ja toetada laste liikumisaktiivsust, ning innustada õpetajaid liikumisõpetuse valdkonna uusimaid suundi ja meetodeid oma töös rakendama ning kogemusi vahetama.

«Lastevanemate kõrval on koolide ja lasteaedade õpetajatel võtmeroll laste harjumuste ja väärtuste kujundamisel. Selle pärast on meie jaoks väga oluline toetada erinevatest Eesti piirkondadest sädeõpetajate entusiasmi ja kogemuste vahetust, et nad omakorda inspireeriks teisi ja levitaksid liikumispisikut,» ütles Liikumisharrastuse kompetentsikeskuse juht Alo Lõoke.

Liikumisõpetajate suvekooli raames toimuvad loengud, arutelud ja praktilised töötoad, mis aitavad leida uusi lahendusi ja sünergiat laste liikumisaktiivsuse suurendamiseks. Koos arutletakse selliste teemade üle nagu sildade loomine lasteaia ja kooli vahel, ühise keele leidmine erinevate generatsioonide vahel ja nende eripäradega arvestamine õppetöös, positiivse tagasiside andmine, laste motoorsete oskuste hindamine, liikumisrõõmu loomine mängude kaudu ja nii edasi.

«Suvekool pakub õpetajatele tuge ja enesearendusvõimalusi parimatelt oma ala spetsialistidelt loengute, praktiliste tegevuste ja rühmatööde kaudu, selleks, et õpetajate endi silmad säraksid, et nad oleksid erialaselt pädevad ning toimuks järjepidev professionaalne areng,» ütles LIISU suvekooli üks eestvedajaid, liikumisõpetaja Anna Sõõrd.

Liikumisõpetajate suvekool toimub alates 2016. aastast ning on leidnud kindla koha paljude õpetajate koolituskalendris, muutudes aasta-aastalt populaarsemaks. Suvekooli eestvedajateks on liikumisõpetajad Pille Juus ja Anna Sõõrd ning Liikumisharrastuse kompetentsikeskus.

Liikumisharrastuse kompetentsikeskuse asutas 2022. aasta sügisel Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse valdkonna üleriigiliseks arendamiseks ja koordineerimiseks. Sihtasutuse tegevus hõlmab teaduspõhiste arendus- ja sekkumisprogrammide algatamist ja toetamist, parimate maailma praktikate kogumist ja tutvustamist, valdkonnas tegelevate organisatsioonide hindamist ning valdkonnale suunatud koolitussüsteemi arendamist ja juhtimist. Kompetentsikeskus panustab aktiivselt kultuuriministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumi algatatud liikumisaktiivsuse edendamise tegevuskava koostamisse ja elluviimisesse.

Tagasi üles