Maaülikoolis algas üliõpilaste vastuvõtt eestikeelsetele õppekavadele

PM Haridusportaal
Copy
Maaülikooli õppurid
Maaülikooli õppurid Foto: Eesti Maaülikool

Eesti Maaülikoolis algas esmaspäevaga vastuvõtt eestikeelsetele õppekavadele bakalaureuse- ja magistriõppes - sel aastal on valikus 34 õppekava.

Keskhariduse baasil saab Eesti Maaülikooli õppima tulla 18-le eestikeelse bakalaureuse-, inseneriõppe, rakenduskõrghariduse ning loomaarsti integreeritud õppe õppekavale. Neile, kellel on bakalaureusekraad juba omandatud, on valikus 16 magistriõppekava.

Maaülikooli õppeosakonna juhataja Ina Järve ütles, et maaülikoolist leiab mitmekesise valiku roheteemadega seotud erialadest, mis muutuvad ühiskonnas järjest olulisemaks. «Meie õppekavad varieeruvad aiandusest, toiduainete tootmisest, metsandusest ja veterinaariast kuni geodeesia, keskkonnakaitse, puidutöötlemise, tehnotroonika, maamajanduse ja isegi ergonoomikani. Tahan ka rõhutada, et maaülikooli lõpetajad on tööturul hinnatud, sest paljudel neil erialadel napib spetsialiste,» lisas Järve.

Esimest korda saab õppima asuda uuel ja Eestis ainulaadsel ringibiomajanduse õppekaval, mis õpetab leidma ja looma innovaatilisi keskkonnasõbralikke lahendusi bioressursside ja nende töötlemisel tekkivate kõrvalsaaduste tõhusaks kasutamiseks.

Sisseastumisavaldusi saab esitada 4. juulini elektroonselt sisseastumise infosüsteemis SAIS aadressil www.sais.ee. Vastuvõtuperioodi lõpus, 25. juunist kuni 4. juulini saab oma sisseastumisdokumendid tuua ka ülikooli kohapeale, neid võetakse vastu tööpäeviti kell 9-15 maaülikooli peahoones Tartus Kreutzwaldi 1a.

Kuni 15. juunini kestab maaülikoolis ka avalduste vastuvõtt doktoriõppesse asumiseks.

Ingliskeelsetele õppekavadele on selleks aastaks maaülikoolis põhivastuvõtt küll lõppenud, kuid kahele ingliskeelsele magistriõppekavale, milleks on maastikuarhitektuur ning keskkonnajuhtimine kliimamuutuse tingimustes, avatakse lisavastuvõtt vabadele kohtadele 13.-21. juunini ja seda nende riikide kandidaatidele, kel pole vaja Eestis viibimiseks taotleda viisat.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles