Kiviõli riigikooli uueks direktoriks saab Ave Szymanel

Copy
Ave Szymanel
Ave Szymanel Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Haridus- ja teadusministeeriumi konkursi läbi viinud komisjon valis Kiviõli riigikooli uueks direktoriks Ave Szymaneli.

Komisjoni hinnangul rääkis Ave Szymaneli kasuks kindel nägemus kooli arengu kujundamisest, süsteemne mõtlemine ning avatud ja koostöine suhtlus.

«Kooli toimimisel ja arendamisel on oluline õigeaegselt kaasata erinevaid osapooli planeeritavatesse tegevustesse ning selgitada välja ootused, mis aitavad arendada meeskonnade omavahelist koostööd ja kommunikatsiooni. Tahan toetada koolimeeskondasid ning luua turvalise ja hooliva töökeskkonna,» sõnas Szymanel.

Tema sõnul tuleb Kiviõli riigikooli puhul lähtuda piirkonna eripärast ning juba hästi toimivast põhimõttest, et kool loob tingimused ettevõtlike ja loovate noorte inimeste arenguks, eneseteostuseks ning liikumise järgmisele haridustasemele. Lisaks on oluline tagada sujuv üleminek eestikeelsele õppele.

Ave Szymanelil on pikaajaline töökogemus haridusvaldkonnas. Ta on praegu haridus- ja teadusministeeriumis kaasava hariduse valdkonna peaekspert ning varem on ta töötanud Tallinna Konstantin Pätsi Vabaõhukooli direktorina, olnud SA Innove õppenõustamisteenuste arenduskeskuse ning ka karjääriinfo valdkonna juht. Szymanelil on sotsiaalteaduste magistrikraad organisatsioonikäitumise erialal.

Konkursil osales viis kandidaati, komisjoni kuulusid ministeeriumi esindajad, Lüganuse vallavalitsuse esindaja ja Jõgevamaa gümnaasiumi direktor.

Ave Szymanel alustab tööd Kiviõli riigikooli direktorina 1. septembril 2024. Kiviõli riigikool on moodustatud Kiviõli 1. keskkooli, Kiviõli Vene kooli ja Lüganuse kooli ühendamisel.

Tagasi üles