Lõpeb tänavuse aasta kooli konkursi rahvahääletus

PM Haridusportaal
Copy
Lääneranna vald küsib Metsküla koolilt maja kasutamise eest kuus 1000 eurot renti, samal ajal kui valla teised MTÜd saavad valla vara tasuta kasutada.
Lääneranna vald küsib Metsküla koolilt maja kasutamise eest kuus 1000 eurot renti, samal ajal kui valla teised MTÜd saavad valla vara tasuta kasutada. Foto: Mailiis Ollino

ERR-i Novaatori keskkonnas on reedeni avatud rahvahääletus, mille tulemusel selgitatakse välja aasta kool 2024 - tiitlile kandideerib kümme finaali jõudnud kooli kuuest maakonnast.

Haridus- ja noorteameti aasta kooli projektijuhi Merili Kärneri sõnul oli huvi aasta kooli tiitli vastu mitmekesine ja koole kandideeris üle Eesti Jõhvist Kihnuni välja. «Konkursile esitasid oma videod nii suured gümnaasiumid kui ka väikesed maakoolid. Sel aastal soovisime tunnustada just neid koole, kus kasutatakse õppija toetamiseks mitmekülgseid ja huvitavaid koostöövorme nii koolisiseselt kui ka väliste osapooltega ning kus lõimitakse oskuslikult formaalset ja mitteformaalset õpet. On rõõm näha, et sõltumata kooli suurusest ja asukohast leitakse ikka võimalusi, kuidas seda teha,» lausus Kärner.

Aasta kool 2024 žüriiliikme ja aasta kool 2022 tiitli võitnud Läänemaa ühisgümnaasiumi direktori Gina Metssalu sõnul oli valikut teha paras väljakutse. «Kõik konkursist osa võtvad koolid olid esile toonud ohtralt omanäolisi ja inspireerivaid näiteid sellest, kuidas nad oma õppetegevust rikastavad. Tõeliselt tore oli tõdeda, et koolirõõmu tõstvaid, kooliperet ühendavaid ja tavapärasest rutiinist väljaulatuvaid põnevaid projekte viiakse läbi igas Eestimaa nurgas - olgu tegemist kooliga pisikeses külas või hoopis suurlinnas. Suurt tunnustust väärivad kindlasti kõik konkursil osalenud koolid,» tõdes Metssalu.

Kokku kandideeris tiitlile 24 kooli. Esmase valiku kõikide saadetud konkursitööde hulgast tegi žürii, kelle poolt antud punktide põhjal selgusid aasta kool 2024 finalistid, kelleks on tähestikulises järjekorras Jõhvi gümnaasium, Jüri gümnaasium, Kihnu kool, Paide gümnaasium, Peetri lasteaed-põhikool, Püha Johannese kool, Raasiku kool, Tartu rakenduslik kolledž, Vasta kool ja Väike-Maarja gümnaasium.

Žüriisse kuulusid muusik ja Setumaa hariduselu edendaja Lenna Kuurmaa, aasta kool 2022 tiitli võitnud Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Gina Metssalu, Laura Kõrvits ERR-ist, Lasse Rihard Sissas Eesti Õpilasesinduste Liidust, Kätlin Valge hnaridus- ja oorteametist ning Maris Raimets haridus- ja teadusministeeriumist.

Aasta kool 2024 selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Aasta kooli tiitli võitja kuulutatakse välja 3. juunil «Terevisiooni» otse-eetris.

Varasematel aastatel on aasta kooli tiitli võitnud Metsküla algkool, Läänemaa ühisgümnaasium, Uulu põhikool, Võru gümnaasium, Viljandi gümnaasium ja Tallinna 32. keskkool.

Aasta kooli valimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Tagasi üles