Tartu Ülikool läheb Ida-Virumaale sealseid õppureid enda juurde meelitama

PM Haridusportaal
Copy
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Kristjan Teedema

Ida-Virumaa gümnasistid saavad reedel Narva kolledžis tutvuda Tartu Ülikooli õppimisvõimalustega ja nautida noorte muusikute kontserti.

Päev algab kell 15 haridusmessiga, mille käigus tutvustavad Tartu Ülikooli esindajad kõigi valdkondade õppimisvõimalusi ja erialade sisseastumistingimusi. Näiteks saab sõidutada Robotonte ning lisaks saab lähemalt uurida õpetajakoolituse erialade kohta.

Haridusmessiga samal ajal toimuvad töötoad, kus on võimalik katsetada erialade sobivust ja avastada uusi erialasid. Huvilistele räägitakse nii DNAst kui ka noorsootöö telgitagustest. Samuti uuritakse ajaloo ürikuid ja tuvastatakse matemaatiliste kauguste mõõtmist igapäeva elus.

Tartu Ülikooli Narva kolledži direktor Indrek Reimand rõhutab noorte spetsialistide olulisust selliste Ida-Virumaad mõjutavate suurte reformide elluviimisel nagu üleminek eestikeelsele haridusele ja CO2-neutraalse majanduse saavutamine.

«Mõlemad ühiskondlikud muutused vajavad õnnestumiseks häid spetsialiste ja maakonna nutikad noored on Ida-Virumaa tulevik. Me teeme kõik selleks, et nad saaksid edasiõppimise kohta piisavalt infot ja leiaksid endale sobiva eriala Tartu Ülikoolis või ülikooli Narva kolledžis,» selgitas Reimand.

Päeva lõpetab meeleolukas Villemdrillemi ja Karl Killingu kontsert. Rakverest, Kohtla-Järvelt, Jõhvist ja Sillamäelt on võimalik üritusele ja koju tagasi sõita tasuta bussiga. Bussid väljuvad riigigümnaasiumide juurest.

Tagasi üles