Tartus jätkuvad haridusleppe arutelud

PM Haridusportaal
Copy
Klassiruum. Pilt on illustreeriv.
Klassiruum. Pilt on illustreeriv. Foto: Pärnu Postimees

Haridus- ja teadusministeeriumis toimuvade esmaspäeval ja teisipäeval haridusleppe osapooled, et ühiselt vaadata üle töörühmade esitatud ettepanekud õpetajate töö- ja palgatingimuste, karjäärimudeli ning koormuse arvestuse osas.

Ettepanekuteks on sisse viia neljaastmeline õpetajate karjäärimudel ja sellele vastavad palgaastmed, leppida kokku õpetajate ja õpilaste suhtarvus ning täpsustada rahastusmudelit.

Tegemist on haridusleppe läbirääkimiste raames neljanda kokkusaamisega. Haridus- ja teadusministeeriumisse on tulemas 44 omavalitsuse esindajad, õpetajate ja koolijuhtide esindusorganisatsioonid, erakoolid, ametiühingute keskliit.

Haridus- ja teadusministeerium on algatanud läbirääkimised pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks. Haridusleppe sõlmimise eesmärk on anda õpetajatele kogu ametit läbiv kindlus karjäärivõimaluste, töötasu ja -koormuse suhtes, vältides samas riiklikku ülereguleerimist ning säilitades võimalikult palju Eesti haridusele seni edu toonud paindlikkust ning kooli pidajate ja -juhtide autonoomiat. Läbirääkimiste lõpptulemusena peaks sündima pikaajaline hariduslepe aastateks 2025-2027. Hariduslepe on hea tahte kokkulepe.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles