Ida-Virumaale oodatakse tööle ligi 200 uut haridustöötajat

PM Haridusportaal
Copy
Õpikud.
Õpikud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ida-Virumaa haridusasutused otsivad sügiseks kokku ligi 200 uut haridustöötajat igale õppetasemele alates lasteaiast lõpetades kutseharidusega, ent kõige rohkem ametikohti on avatud üldhariduskoolide.

Ida-Virumaal on õpetajana võimalik teenida võrreldes teiste maakondadega 50 protsenti kõrgemat palka ning kokkuleppel tööandjaga ka teisi hüvesid. Näiteks on mõned koolid koostöös omavalitsustega leidnud käimasoleval õppeaastal haridustöötajaile ka ametikorterid, märkis Ida-Viru haridusklaster.

Õpetajaid otsitakse kõikidel haridusastmetel ning suurimaks väljakutseks on leida õpetajaid just üldhariduskoolides üldainete läbiviimiseks nagu füüsika, bioloogia, eesti keel. Alushariduses on suurim vajadus eestikeelsete õpetajate järele.

Eestikeelne õpe harvendab õpetajate ridu

Peamiseks õpetajate puuduse põhjuseks on uuest õppeaastast käivituv eesti keele õppele üleminek. Lisaks toimub õpetajate seas ka kaadrivahetus, sest senine õpetajaskond vananeb ning noori ei ole piisavalt peale tulemas.

Narva Kreenholmi kooli direktor Irina Bahramova toob välja, et vene õppekeelega koolide eestikeelsele õppele üleminek on niigi keeruline, kuid kvalifitseeritud õpetajate nappus on asetanud koolid murrangulise väljakutse ette- meelitada ja värvata kooli pädevaid õpetajaid. Väga oodatud on ka alustavad õpetajad, kes on veel oma õpetajakarjääri alguses ja on täis entusiasmi ja tegutsemisindu.

Ida-Viru haridusklastri koordinaatori Kerda Eierti sõnul vajab maakond eesti keelt kõnelevaid kvalifitseeritud haridustöötajaid oluliselt juurde. Jooksval õppeaastal on kõik kvalifitseeritud õpetajad teeninud 50 protsenti kõrgemat töötasu ning sama süsteem kehtib ka sügisest.

«Tasu on kindlasti tugev motivaator tulevasele haridustöötajale, ent see pole ainuke põhjus. Ida-Virumaal on olulisel kohal veelgi suurem missioonitunne ja väljakutse anda Eesti haridusse väga eriline panus,» märkis Eiert.

«Maikuu alguses kutsume kõiki huvilisi meie maakonna haridusasutustesse avatud uste päevadele. Eesmärgiks on anda võimalus kogeda siinset haridusasutuste keskkonda ise kohapeal, osaleda avatud tundides ja suhelda koolipersonaliga. Peagi avame registreerimise avatud uste päevadele,» lisas Eiert.

Õpetaja kui superstaar

Ida-Viru Haridusklaster soovib uutele tulijatele näidata, et eesti keelt valdavad kvalifitseeritud õpetajad on siin vajatud ning väga väärtustatud.

«Tulin Narva eelmisel aastal esimest korda. Kui alguses sai tuldud töötasu tõttu, siis nüüd on kõik muutunud ning tunnen ennast siin nagu tõeline superstaar. Olen olnud üle 25 aasta õpetaja, aga nii väärtuslikuna tunnen ennast alles siin,» kommenteeris Narva Kesklinna kooli õpetaja Tiina Ojasson-Võsa, kes on ühtlasi tänavuse kampaania üks nägusid.

Kampaanialehel www.hariduskopter.ee/1missioon saab tutvuda nii Ida-Virumaa võimaluste kui ka vabade töökohtadega, mida hakatakse reaalajas kampaania raames jooksvalt lisama. Kui haridustöötaja parasjagu enda profiilile sobivat ametikohta ei leia tasub igal juhul saata päring kampaanialehel olevale kontaktivormile, sest võib-olla pole sobilik töökuulutus sel hetkel veel lihtsalt lehele jõudnud.

Ida-Viru haridusklaster Hariduskopter on loodud kohalike omavalitsuste ja haridusasutuste poolt 2020. aastal, et ühiselt arendada ja koordineerida maakonna haridusvaldkonda. Ühises organisatsioonis töötatakse selle nimel, et saada Ida-Virumaale maakonnaväliseid õppureid ning haridustöötajaid, parandada hariduse kvaliteeti ja siduda erinevaid haridusvaldkondi ja astmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles