Selgusid mullused parimad soome keele õpetajad

PM Haridusportaal
Copy
Mullused parimad soome keele õpetajad.
Mullused parimad soome keele õpetajad. Foto: Jelizaveta Gross

2023. aasta soome keele õpetaja tiitel anti kahele õpetajale: laureaadid on Kai Yallop Tallinna ühisgümnaasiumist ja Viktoria Alekseeva Viktoria Keeltestuudiost.

Valik tehti kümne esitatud kandidaadi vahel, kelle seadsid üles 34 erinevat organisatsiooni ja üksikisikut.

Tallinna ühisgümnaasiumi soome keele õpetaja Kai Yallop korraldab oma õpilastele külastusi Soome ja teistesse koolidesse ning vastutab Erasmus programmi rahvusvaheliste õpilasvahetuste eest Soome. «Kai on väga praktiline õpetaja, kes soovib kohe uut õpitut või teadmisi rakendada. Ta on paindlik, avatud ja suhtleb õpilastega siiralt. Kai rakendab väga palju aktiivõppe meetodeid, on avatud tunnikülastustele, teeb tunde ka väljaspool klassi ja kooli,» iseloomustati kandidaati.

Viktoria Keeltestuudio õpetaja Viktoria Alekseeva on teinud väga palju tööd, et valmistada õpilasi soome keele kutsekvalifikatsiooni eksamiteks Soomes, aidanud muuhulgas Soome suunduvaid meditsiinitöötajaid ning on üks parimaid soome keele tasemeeksamite spetsialiste Eestis. «Viktoria õpilane ei ole kunagi üksi, kui soome keel veel ületamatu tundub. Neid, kes õpilasega alustavad, on palju, neid aga, kes pika aja vältel motiveerivad ja inspireerivad, on vähe,» öeldi muuhulgas kandidaadi kohta.

Esimest korda valiti aasta soome keele õpetajat 1997. aastal. Aasta õpetaja nimetamisega soovivad korraldajad tutvustada ja tõsta esile õpetajaid, kelle südamega tehtud töö aitab lisaks soome keele oskuse tõstmisele Eestis kaasa eesti ja soome keele- ja kultuurisuhete edendamisele. Aasta soome keele õpetaja valimist korraldab Soome Instituut koostöös Soome suursaatkonna, Eesti Soome Keele Õpetajate Seltsi ja Soome-Eesti Kaubanduskojaga.

Soome-Eesti Kaubanduskoda premeerib aasta õpetajaid rahalise stipendiumiga ja Viking Line kingib neile edasi-tagasi reisi Soome. Kingikotti täitsid lisaks põhitoetajatele ka korraldajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles