Reaalainete õpetajad on oodatud inseneeria inspiratsioonipäevale

PM Haridusportaal
Copy
Mehaanika ja tööstustehnika instituut
Mehaanika ja tööstustehnika instituut Foto: TalTech

Eelmisel aastal ülipopulaarne õpetajatele suunatud Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) inseneeria inspiratsioonipäev on taas 25. aprillil.

Päeva jooksul saavad õpetajad põhjaliku ülevaate ülikooli tehnoloogia laboritest, huvitavatest tudengiprojektidest ja noorte insenerivaldkonna õppevõimalustest.

Teist aastat järjest korraldab tehnikaülikooli inseneriteaduskond õpetajatele inseneeriateemalise inspiratsioonipäeva, kuhu oodatakse eelkõige matemaatika, füüsika, keemia, robootika, geograafia ja/või bioloogia õpetajaid. Kuid oodatud on ka kõik teised õpetajad, kes vähegi tunnevad huvi õppekava ja õppematerjalide mitmekesistamise vastu.

«Reaalainete õpe kipub olema võrdlemisi teoreetiline ja noortel ei teki esimese hooga sellega elulisi seoseid. Tallinna tehnikaülikoolis on aga mitmeid võimalusi, kuidas teooriat praktikasse rakendada ja saadud teoreetilisi teadmisi ilmestada väga erinevates inseneeria valdkondades, alustades ehitusest ja arhitektuurist »ning lõpetades keemiatehnikaga ja materjalitehnoloogiaga, rääkis inseneriteaduskonna dekaan Fjodor Sergejev.

«Eelmise aasta osalejate tagasiside sündmusele oli väga positiivne ning andis teadmise, et sellist infopäeva on õpetajatel väga vaja,» ütles Sergejev ja julgustas kõiki õpetajaid nii Tallinnast kui kaugemalt ülikoolile külla tulema.

Päev sisaldab arendavaid tegevusi inseneeria valdkonnast. Näiteks saab külastada kõrgepingelaborit, tarkade tootmistehnoloogiate ja robootika teaduskeskust ning osaleda pumphüdroelektrijaama töötoas. Tutvuda saab ka sellega, milline võib olla noore inseneri tee tulevikku: tutvutakse tudengite juhitavate projektidega nagu näiteks päikeseauto Solaride ning Tudengivormel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles