Anto Raukase stipendiumi saavad kaks TalTechi tudengit

PM Haridusportaal
Copy
Vasakult: Fermi Energia juhatuse liige Henri Ormus, Mirtel Toming, Daria Kolomiitseva ja akadeemik Marco Kirm.
Vasakult: Fermi Energia juhatuse liige Henri Ormus, Mirtel Toming, Daria Kolomiitseva ja akadeemik Marco Kirm. Foto: Eesti Teaduste Akadeemia

Akadeemik Anto Raukase nimelise stipendiumi pälvivad kaks Virumaalt pärit Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) esimese aasta üliõpilast.

Õppetoetuse saavad Mirtel Toming, kes õpib rakendusfüüsika eriala, ja Daria Kolomiitseva, kes õpib elektroenergeetika ja mehhatroonika eriala. Stipendiaatide valikul sai määravaks nende visioon oma panusest tuleviku energiatööstusesse kodupiirkonnas, teatas Eesti Teaduste Akadeemia.

Mirtel Toming on osalenud tuumaenergeetika aruteludel ja temaatilisel praktikumil ning uurib Tallinna tehnikaülikoolis lisaks rakendusfüüsika interdistsiplinaarsele õppekavale ka tuumamagnetresonants-spektroskoopia diagnostika meetodeid.

Daria Kolomiitseva õppis juba gümnaasiumis loodusteaduslikke valikaineid, tal on suur huvi tuumafüüsika ja matemaatika vastu ning kõrge motivatsioon tegutseda tulevikus energeetikavaldkonnas.

2000-eurone stipendium on suunatud energeetika või füüsika bakalaureuse või rakenduskõrgharidusõppe esimese aasta üliõpilastele, kes on omandanud keskhariduse Lääne- või Ida-Virumaa õppeasutuses. Toetuse eesmärk on populariseerida energeetika ja füüsika erialasid ning toetada Virumaa noorte arengut ja panust Eesti energeetika ning tuumaenergeetika tulevikku.

Stipendiumi idee ja rahaline toetus pärinevad Fermi Energialt.

Anto Raukas oli MTÜ Eesti Tuumajaam üks peamisi asutajaid ning kindla veendumuse kandja, et Eesti rajab oma tuumajaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles