Ekspert eetris Triin Roosalu: «Miks me ei räägi palkadest?» (1)

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Tallinna Ülikooli vestlussaates «Ekspert eetris» tuleb sel korral juttu ebavõrdsusest ja põhiliselt on fookuses ebavõrdsus tööturul. Saates on külas Tallinna Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi sotsioloogia dotsent Triin Roosalu.

Triin Roosalu selgitab, et kui rääkida soolisest palgalõhest, siis tundub, nagu sellele oleks vastus juba olemas ja me kõik teame, mida on vaja teha. «Eestis on küll korralik seadusandlus ja tööandjatel on kohustus tegeleda soolise võrdõigulikkuse edendamisega, kuid tuleb välja, et seadusest üksi ei piisa ja teine osa sellest on hea tahte küsimus,» räägib Roosalu. Triin Roosalu lisab, et tööandjaid intervjueerides on selgeks saanud, et seni, kuni riik ei anna selget sõnumit, mis suunab olukorda muutma, prioriseeritakse organisatsioonides teisi teemasid.

Saates tuleb juttu ka palkadest avalikult rääkimisest ja sellest, kuidas Eestis on tegemist nn tabuteemaga, millest ei julgeta kõnelda ei kodus, tööl ega ka mujal.

Saadet juhib Tallinna Ülikooli ajakirjanduse õppekava viimase aasta üliõpilane Katriin Lepik.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paisatakse õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ja pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles