Tuhanded koolinoored saavad osa rahatarkuse veebikonverentsist

PM Haridusportaal
Copy
Rahakott, foto on illustreeriv.
Rahakott, foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Algava nädala kolmapäeval leiab juba neljandat korda aset Pangaliidu rahatarkuse konverents koolinoortele, mis kannab pealkirja «Kas mina juhin raha või juhib raha mind?» - praeguseks on tasuta üritust vaatama-kuulama tulemas juba enam kui 4000 noort ja registreerumine on endiselt avatud.

Veebikonverentsi on vaatama ja kuulama oodatud kõik huvilised, aga ennekõike põhikoolide lõpuklasside ja gümnaasiumite õpilased, õpetajad ja lapsevanemad üle kogu Eesti.

«Pandeemia ajal sündinud formaat on ennast igati õigustanud ka aastaid hiljem. Veebikonverents võimaldab väärt osalejate mõtteid kuulama tulla tuhandetel noortel üle Eesti, kes kõik muidu kuidagi ühte ruumi ära ei mahuks,» sõnas Pangaliidu finantshariduse toimkonna juht Laura Raudsepp.

Värske rahandusministeeriumi uuring näitab, et äsja kooli lõpetanud noored hindavad oma rahateemalisi teadmisi ja oskusi ühiskonna keskmisest madalamalt, ehkki enamik on koolist raha osas esmased teadmised enda hinnangul siiski saanud.

«See näitab, et lisateadmiste ja ideede järele on vajadus suur. Ka tasub just gümnaasiumieas hakata mõtlema rahaasjade mõistliku ajamise ja oma tuleviku kindlustamise peale, lrtääkis Raudsepp. «Seepärast oleme taas kokku pannud programmi, mis annab noortele nii argieluks vajalikke teadmisi kui inspireerib rahaasju vastutustundlikult ajama, tegelema investeerimise ja ettevõtlusega.»

Konverentsi avab seekord edukas ettevõtja Martin Villig, kes kõneleb oma pikast teekonnast ettevõtluses ja nende aastate jooksul õpitust. Intervjuus ürituse moderaatori, Tiktokkeri ja rahatarkuse huvilise Andreas Meltsiga avab oma mõtteid ettevõtlusest, investeerimisega alustamisest ja finantsvabadusest ettevõtja ja investor Raivo Hein. Oma kogemusi lennukate ettevõtete rajamisel jagavad paneelarutelus edukate õpilasfirmade eestvedajad Karmo Liiv, Patrik Roostfeldt ja Eliise Lehtsaar. Näitleja ja lavastaja Elina Pähklimägi räägib, milline on tema suhe raha, investeerimise ja säästmisega. Ürituse lõpetab kommunikatsiooniekspert ja infosõdade asjatundja Raul Rebane, kes kõneleb noortele sellest, kuidas internetiavarustest nähtavat infot ja selle allikaid kriitiliselt hinnata, et mitte petetud ega mõjutatud saada.

Ürituse lõpetab virtuaalne viktoriin kõigile osalejatele. 13-15-aastaste vanuseklassi kaks parimat sõidavad Eestit esindama Brüsselis toimuvale Euroopa Liidu ülesele rahatarkuse viktoriinile ja parimaid ootavad mõistagi auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles