Maaülikooli karjäärimess toob kokku tudengid ja tööandjad

PM Haridusportaal
Copy
Eesti maaülikooli avaaktus mullu.
Eesti maaülikooli avaaktus mullu. Foto: Margus Ansu

Eesti Maaülikoolis toimub kolmapäeval algusega kell 11 karjäärimess, kus üliõpilased saavad tutvuda ettevõtete töö- ja praktikapakkumistega.

Karjäärimessi korraldaja, Eesti Maaülikooli karjäärispetsialist ja praktikakoordinaator Katriin Visnapuu kinnitas, et juba üheteistkümnendat korda toimuv mess on leidnud oma kindla koha nii üliõpilaste kui ka ettevõtete ja avaliku sektori organisatsioonide seas. «Eesti Maaülikool valmistab ette kõrgharidusega spetsialiste just neis valdkondades, kus tuntakse järelkasvust suurt puudust. Olgu selleks siis veterinaaria, põllumajandus, metsandus või insenerierialad. Seepärast on nii ettevõtete kui ka riigisektori huvi meie lõpetajate tööle meelitamise vastu tavaliselt suur,» sõnas Visnapuu.

Maaülikooli karjäärimessil on tänavu esindatud üle kolmekümne era- ja avaliku sektori organisatsiooni väga erinevatest valdkondadest. Lisaks tööpakkumistele tutvustakse ka praktikapakkumisi. «Praktika on kohustuslik kõikidel meie erialadel. See pakub tudengile sageli esimest tutvumisvõimalust päris töömaailmaga ning neid näiteid on väga palju, kui heast vastastikusest praktikakogemusest jõutakse hiljem ka töölepingu sõlmimiseni,» ütles Katriin Visnapuu.

Lisaks saavad tudengid uurida karjäärimessil lähemalt, millised on stipendiumivõimalused enesetäienduseks välismaa ülikoolides, et rikastada oma õpikogemust. Kell 12.30 toimub messialal debatt «Mida ootavad tööandjad tänastelt tudengitelt?». Plaane maaülikooli ühiselamute kujundamiseks paremaks elukeskkonnaks tutvustab messil Rohemu Campus.

Visnapuu lisas, et karjäärimessile on oodatud ka huvilised väljastpoolt ülikooli, eriti kutsekoolide õppurid, sest ülevaate saab ka õppimisvõimalustest maaülikoolis ning tuleviku karjäärivõimalustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles